Grillad kyckling med radicchiosallad

Ingredienser för 4 portioner:

2 kycklingbröst
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprika
1/2 tsk chilipulver
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/4 tsk peppar

Sallad:
2 dl valnötter
3-4 dl Radicchio
1 1/2 dl färska blåbär
3/4 dl olivolja
1 tsk lönnsirap
1 tsk balsamvinäger av äpple
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
Färska myntablad, valfritt

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

2. Blanda vitlökspulver, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar i en liten skål.

3. Häll olivoljan över kycklingen och gnugga den med kryddblandningen.

4. Grilla kycklingen i 4 minuter på varje sida. Tillaga klart kycklingen i ugnen i ca 9 minuter.

5. Strö ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5 min i ugnen. Ta ut valnötterna, låt de svalna och hacka dem grovt.

6. Blanda radicchio, blåbär, valnötter och den grillade kycklingen i en stor skål. Blanda lönnsirap, balsamvinäger av äpple, salt och peppar i en liten skål och strö över salladen. Toppa med färsk mynta.