Grillad kyckling

med radicchiosallad

Ingredienser:

4 portioner

  • 2 kycklingbröst
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar

Sallad:

  • 2 dl valnötter
  • 3-4 dl Radicchio
  • 1 1/2 dl färska blåbär
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 tsk DelikatessKungen balsamvinäger av äpple
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • Färska myntablad, valfritt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vitlökspulver, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar i en liten skål.
  3. Häll olivoljan över kycklingen och gnugga den med kryddblandningen.
  4. Grilla kycklingen i 4 minuter på varje sida. Tillaga klart kycklingen i ugnen i ca 9 minuter.
  5. Strö ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5 min i ugnen. Ta ut valnötterna, låt de svalna och hacka dem grovt.
  6. Blanda radicchio, blåbär, valnötter och den grillade kycklingen i en stor skål. Blanda lönnsirap, balsamvinäger av äpple, salt och peppar i en liten skål och strö över salladen. Toppa med färsk mynta.

Grillad kyckling med radicchiosallad

lättsålda delikatesser

Vill ni också sälja våra exklusiva produkter?

Finansiera cuper, träningsläger, klassresor eller era andra gemensamma aktiviteter genom att sälja DelikatessKungens kvalitetsprodukter.

Vi har hjälpt över 25.000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Starta en försäljning Beställ gratis information