Grillad kyckling

med radicchiosallad

Ingredienser:

4 portioner

  • 2 kycklingbröst
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar

Sallad:

  • 2 dl valnötter
  • 3-4 dl Radicchio
  • 1 1/2 dl färska blåbär
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 tsk DelikatessKungen balsamvinäger av äpple
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • Färska myntablad, valfritt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vitlökspulver, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar i en liten skål.
  3. Häll olivoljan över kycklingen och gnugga den med kryddblandningen.
  4. Grilla kycklingen i 4 minuter på varje sida. Tillaga klart kycklingen i ugnen i ca 9 minuter.
  5. Strö ut valnötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5 min i ugnen. Ta ut valnötterna, låt de svalna och hacka dem grovt.
  6. Blanda radicchio, blåbär, valnötter och den grillade kycklingen i en stor skål. Blanda lönnsirap, balsamvinäger av äpple, salt och peppar i en liten skål och strö över salladen. Toppa med färsk mynta.

Grillad kyckling med radicchiosallad