Tips för en lyckad försäljning

Att sälja Delikatesskungens goda och minst sagt populära salami är som nog de allra flesta redan vet ett mycket bra sätt att tjäna pengar till sin egen klasskassa eller lagkassa för att på så sätt skapa ekonomiska möjligheter till att kunna göra något riktigt kul ihop. Sedan 1992 så har tiotusentals skolklasser, föreningar och klubbar provat på Delikatesskungens mycket framgångsrika koncept att tjäna pengar till klassen, föreningen, klubben eller laget genom att sälja salami på den egna hemorten. På så sätt har en mycket god och välsmakande salami hamnat på matbordet i hundratusentals svenska hem genom åren samtidigt som de ungdomar som har sålt den kunnat åka iväg på en klassresa eller träningsläger eller fått möjligheten att kunna göra något annat skojigt tillsammans.

Du som läser det här kanske tillhör dem som i vart fall någon gång har funderat på att göra samma sak; att tjäna pengar till en klassresa eller något annat genom att sälja Delikatesskungens salami. Många går omkring med sådana planer och tyvärr så kan det i vissa fall enbart stanna vid att man har haft tanken men aldrig riktigt kommit till skott. En orsak till detta kan vara att man kanske inte riktigt vet hur man ska göra. Därför ska vi dela med oss av några riktigt smarta tips för en lyckad försäljning. Häng med nu!

1) Planera försäljningen i god tid. Det har genom åren visat sig att det är tiden runt påsk och jul som man kan sälja flest salamis, men även andra tider går väldigt bra.

2) Nyttja de kontakter ni redan har. Grannar, arbetskamrater, vänner, farmor och farfar, mormor och morfar, faster Svea, morbror Örjan. Alla har vi ett kontaktnät som är större än vad vi kanske tror.

3) Skicka SMS till varenda kotte i din telefonbok. Din mobiltelefon är full av potentiella kunder. Skicka SMS till alla du har där om att ni säljer salami. Och glöm inte Facebook!

4) Sälj till företag. På företag och arbetsplatser kan man ganska lätt sälja stora mängder salami.

5) Uppföljning är viktigt. Ta gärna en uppföljande kontakt med de kunder ni har sålt till efter säljperiodens slut för att höra om de är nöjda med sina salamis. Detta kan vara till nytta för er vid en eventuell ytterligare säljperiod.

Lycka till med er försäljning!