Gör som Munkedalsskolan och tjäna 28.235 kr på en försäljning

Tjäna pengar som Munkedalsskola
"Vi är supernöjda med försäljningen! Vi sålde till grannar, släktingar och arbetsplatser.”

Grupp
Munkedalsskola

Kontaktperson
Anne-Kristine

Antal sålda produklter
419

Gruppens förtjänst
28.235

Antal deltagare
40

Antal försljningar
1

”Försäljningen gick väldigt bra och vi är supernöjda”

Årskurs 5 och 6 i Munkedalsskolans driv att åka på klassresa resulterade med en mycket bra försäljning. Tillsammans tjänade klassen hela 28 235 kr som de kunde åka på resor och göra roliga aktiviteter för. Men det var inte det enda målet säger Anne-Kristine som är lärare för klassen.

– Målet med vår försäljning var dels att lära oss att man inte får någonting gratis. Man får kämpa för att tjäna ihop pengar. Vi pratar också om inköpspris och försäljningspris och att förtjänsten blir mellanskillnaden. Väver in detta i matematiklektionen. Dessutom är ju slutmålet att tjäna ihop pengar för att kunna göra en klassresa i årskurs 6. Säger Anne-Kristine.

När försäljningen var klar gjorde klassen flera resor och planerar även framtida klassresor och aktiviteter.

– För en del av pengarna vi tjänade har vi varit i Herrljunga då några deltog i finalen i bästa fyran i bordtennis. På hemvägen åkte vi till Vänersborgs badpalats där vi alla roade oss i vattnet. Nu ska årskurs 5 vi på resa till Göteborg och besöka Naturhistoriska museet och gå på en fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och Djurgården. I årskurs 6 är det tänkt att vi kombinerar lägerskola med övernattning då vi åker på vår klassresa. Vart det blir har vi inte bestämt ännu, men det finns många önskemål. Säger Anne-Kristine.

 

Hur gick försäljningen? Var det enkelt, hur sålde ni?

– Försäljningen gick väldigt bra och vi är supernöjda. Vi sålde till grannar, släktingar och på våra föräldrars arbetsplatser. De som köpt Delikatesskungens produkter förut köpte bra då de gillade kvalitén på produkterna. Säger Anne-Kristine.

Vilka råd kan ni ge andra skolklasser?

Var nöjd för det ni får sålt första gången och kom ihåg att gå till de kunder ni haft om ni säljer fler gånger. Vi lovar de kommer vara nöjda och vill handla igen. På föräldrarnas arbetsplatser har vi också sålt bra. Vi har även sålt till företag som gett praliner eller salamikorv i julklapp till sina anställda. Säger Anne-Kristine.

Förklara varför ni valde Delikatesskungen och hur samarbetet, enligt er, är.

– Vi valde Delikatesskungen för att vår lärare påverkade oss. Hon har själv både ätit och sålt med sin tidigare klass. Vi tror att hon väldigt gärna själv ville få chansen att köpa samt att hon vet att förtjänsten är bra om man jobbar för det. Säger Anne-Kristine.

Skulle ni kunna sälja Delikatesskungens produkter igen?

– Ja vi vill gärna sälja igen! Säger Anne-Kristine.