Gör som Balrog Innebandyklubb och tjäna 38.000 kr på en försäljning

Tjäna pengar som Balrog Innebandyklubb
"Allt funkar ju så himla bra! Många frågar när vi ska sälja igen. Samma personer köper år efter år, så det är väldigt lättsålt.”

Grupp
Balrog Innebandyklubb

Kontaktperson
Tomas Karlsson

Antal sålda produklter
1886

Gruppens förtjänst
123.980

Antal deltagare
25

Antal försljningar
4

Gruppens mål
Cuper & träningsläger

DelikatessKungens försäljning ger bra pengar till innebandylaget

DelikatessKungens försäljning gav 38 000 kronor till laget på en enda försäljning.

Tomas Karlsson är en förälder som under flera år varit ansvarig för försäljningen från DelikatessKungen i föreningen Balrog Innebandyklubb. Först var det ett pojklag och nu är det ett flicklag som säljer. På den senaste försäljningsomgången tjänade laget 38 000 kronor.

– Pengarna behövs ju alltid. Vi har valt att sälja delikatesser istället för lotter och såna saker. Det ger bra pengar för lite jobb, säger Tomas Karlsson.

Varför laget fortsätter sälja

Det är lätt att förstå varför lagen fortsätter sälja delikatesser år efter år. Stamkunder gör arbetet enkelt, och en bra produkt säljer sig själv.

En mamma i laget sålde över 100 produkter.

– Samma personer köper år efter år, så det är väldigt lättsålt. Vi har en mamma i laget som sålde 100 produkter ensam. Hon lägger bara in en lapp i fikarummet så skriver folk upp sig.

Arbetet blir lättare och lättare, och lagen har sålt mer och mer för varje år. De gamla kunderna köper alltid en produkt – men Tomas Karlsson tror att det nog är lika mycket för att stödja laget som för att delikatesser är så goda.

– Många frågar också ”När ska ni sälja delikatesser?”. Det har blivit en grej av det, de vill ha produkterna helt enkelt.

Tjänar mycket pengar till laget för en liten arbetsinsats

Det finns många sätt att tjäna pengar till laget, och det gäller att hitta ett sätt som ger bra vinst samtidigt som det inte innebär för mycket jobb. Att försäljningen gjort stor skillnad för lagen är det ingen tvekan om. Det märks tydligast när de åker på cuper:

– Det blir hotellrum med bubbelpool istället för att bo i gymnastiksalar, säger Tomas Karlsson.

Han säger att det innebär lite jobb att hålla i försäljningen, framför allt när produkterna kommer. Men han tycker att det är en ganska liten arbetsinsats i förhållande till hur mycket pengar de tjänar med DelikatessKungen.

– Det går bra, det är inte många timmars jobb alls. Jag kanske har jobbat totalt fyra timmar under den här försäljningen.

Det är nästan bara privatpersoner som köper delikatesser, främst eftersom lagen inte har gjort några särskilda försök att sälja till företag. Det är rätt så nöjda med den nuvarande nivån på försäljningen.

– Allt funkar ju så himla bra, med förtryckta lappar och allt. Och informationen man får via internet och mail, säger Tomas Karlsson.