”Delikatessförsäljning är bästa sättet att tjäna pengar till föreningen”

”Försäljning med DelikatessKungen är det bästa sättet att tjäna pengar till föreningen”

Grupp
IFK Ystad Handboll

Kontaktperson
Magnus Åkesson

Antal sålda produklter
1833

Gruppens förtjänst
119480

Antal deltagare
25

Antal försljningar
5

Gruppens mål
Läger & cuper

Gör som IFK Ystad Handboll

– Även om de bara har köpt en gång så börjar de fråga i slutet av sommaren om vi inte ska sälja igen. Har man bara sålt en gång så säljer man garanterat till den kunden igen.

Det säger Magnus Åkesson som är engagerad i IFK Ystad Handboll. Föreningen består av ett 20-tal lag, och de har under flera år sålt delikatesser för att tjäna pengar till föreningen. Tidigare år är det bara två lag som har sålt, men i år deltog i stort sett alla ungdomslag. Det är lite olika vad lagen gör med pengarna de tjänar. Ofta åker de på turneringar och andra resor.

Lagen brukar sälja inför julen, och försäljningen går lättare och lättare för varje år. Julen är ju en stor mathelg, och det är ett försäljningstillfälle som har funkat jättebra för föreningen i alla år. Men det räcker inte med att tillfället är det rätta, utan även produkten måste vara bra. Magnus Åkesson är helt nöjd med Delikatesskungens produkter:

– Det är en fantastiskt fin produkt. Alla kan äta den, det är ju glutenfri och så. Men sen är det ju en bra förtjänst också. Ingen kund har någonsin klagat. Det är helt fantastiskt med tanke på vad många produkter vi har sålt.

Smart att vända sig till företag för att tjäna pengar

Det är mest privatpersoner som har köpt, men för att tjäna mer pengar kan det vara smart att vända sig till företag också. De kan ge bort delikatesser i julklapp, till kunder eller anställda.

–Nu sista året var det någon som sålde till företag. Det är ju egentligen dem man ska försöka nå. Då får man en stor beställning på en gång, och direktleverans till företaget från Delikatesskungen. Vi har som mål att sälja mer till företag nästa gång. Speciellt nu när det följer med en presentförpackning – det är trevligt, säger Magnus Åkesson.

Han tycker inte att det varit så mycket jobb att hålla i försäljningen:

– Det kan vara svårt att få in alla lappar i tid, men det är inga problem med tanke på den stora vinsten. Vi har sålt lite annat också, men det är utan tvekan mycket bättre vinst på delikatesser. Helt klart det bästa vi har haft. Jämfört med lotter så är det här mycket bättre. Inför förra julen kunde lagen tjäna mer pengar per såld produkt, om de sålde fler än 150 stycken.

Magnus Åkesson tycker att detta är ett bra sätt att motivera spelarna att satsa mer på försäljningen och komma över den där gränsen:

– Det är väl en morot, absolut. Det är sådant som triggar killarna att sälja lite mer.

Så även i fortsättningen kommer IFK Ystad Handboll att tjäna pengar till föreningen genom att sälja delikatesser. När de träffar på sina kunder brukar de fråga när det är dags för delikatesser igen.

– De undrar om vi inte ska börja sälja vid fler tillfällen under året. Men i en förening ska man ju samla in pengar på flera sätt, det är mycket arbete med lotter och sådant. Därför är det lagom med delikatesser en gång per år. Men det fungerar hur bra som helst, det är aldrig några problem. Delikatesserna kommer när den ska komma, i rätt antal och allting. Det finns inget mer att önska. Det är ett fantastiskt bra upplägg, bra provision och bra service.