I flera år har P97-laget i Håbo FF tjänat pengar till fotbollslaget

"Det blir lättare och lättare för varje år, för du har ju dina kunder som ofta är kvar. Sen får du nya kunder varje gång också"

Grupp
Håbo FF P97

Kontaktperson
Anna Hedenskog

Antal sålda produklter
981

Gruppens förtjänst
68805

Antal deltagare
33

Antal försljningar
3

Gruppens mål
Resor & cuper

Tjäna pengar till laget som Håbo FF P97

I flera år har P97-laget i Håbo FF tjänat pengar till fotbollslaget genom att sälja delikatesser. De tjänar pengar till laget och får samtidigt använda en del av pengarna till att köpa utrustning, berättar Anna Hedenskog som organiserar försäljningen:

– De vill tjäna pengar för en framtida cup, då de ska åka iväg en vecka. De får också lite öronmärkta pengar, så de kan köpa ett par fotbollsskor till exempel.

Det första året laget sålde delikatesser tjänade de runt 10 000 kronor. Men med åren har det blivit lättare och lättare att tjäna pengar, och senaste omgången tjänade laget 25 000 kr.

– Den här gången sa jag att om vi säljer 10 produkter per barn så tjänar vi si och så mycket, säger Anna Hedenskog.

Lättare och lättare för varje år

– Det blir lättare och lättare för varje år, för du har ju dina kunder som ofta är kvar. Sen får du nya kunder varje gång också, säger Anna Hedenskog.

Hon tycker att det är självklart att de ska fortsätta sälja inför julen, eftersom det är lättast att tjäna pengar just då:

– Det ger ju bra pengar, och det är lättsålt inför julen. Vi har ökat vinsten varje gång. Man vill ju ha snabba, enkla pengar, säger Anna Hedenskog.

Ett sätt att tjäna pengar ännu snabbare och enklare kan vara att sälja till företag, speciellt om man hinner först med att förse företaget med julklappar.

– I år sålde vi till ett företag som gav bort delikatesser i julklapp. Det är ju ett smidigt sätt att få iväg lite mer på en gång.

Sälja delikatesser på jobbet

Ett annat sätt att tjäna pengar till fotbollslaget är att ta upp beställningar på föräldrarnas jobb. Eftersom produkterna håller en hög kvalitet så sprider sig ryktet och fler och fler vill köpa.

– När leveransen kom så var det flera andra som sa att de också ville ha delikatesser. Då fick de ju vänta tills de fick nästa chans att beställa, säger Anna Hedenskog.

Det är mycket att tänka på när man väljer hur man ska tjäna pengar till laget eller föreningen. Det är en fördel om man får in pengar från kunderna innan man ska betala för varorna.

– Delikatesskungens betalning är schysst. Man har gott om tid på sig att få in pengarna och sedan betala räkningen, säger Anna Hedenskog.

Läs mer om hur ditt lag kan tjäna pengar till lagkassan.