Sälj vår omtyckta pepparsalami

Av alla DelikatessKungens produkter är salami den som hängt med allra längst. Den produceras exklusivt för DelikatessKungen av ett anrikt familjeföretag. Den görs för hand och lufttorkas tills salamin är helt perfekt, och vi är stolta över att ha salamin i vår produktportfölj. Vår salami säljs i fem olika smaker, men många tycker att pepparsalami är den allra bästa eftersom det är sting i den.

Pepparsalami – en av våra fem salamidelikatesser

Hela DelikatessKungens sortiment består av lättsålda produkter, men salami, och kanske särskilt pepparsalami, har många en relation till sedan tidigare, så när ni ska tjäna pengar till laget eller samla pengar till klassen är pepparsalami ett trumfkort i leken.

DelikatessKungen har samarbetat med skolor, idrottsklubbar och andra föreningar sedan början av 90-talet. Under åren har vi förfinat sortimentet. Det är viktigt för oss att de grupper av unga som vill förverkliga sina drömmar i form av klassresor och träningsläger direkt ska märka att försäljning av delikatesser är det bästa sättet att göra det på. Goda delikatesser av bra råvaror är nyckeln till framgången och där fyller pepparsalamin sin plats eftersom den är otroligt mångsidig. Det är inte alla kunder som brukar köpa en flera kilo tung pepparsalami hel, men många gillar pepparsalami, på frukostmackan, ostbrickan, pizzan eller som tapas.

Läs mer om pepparsalami här, och om hur ni kan tjäna pengar till klassresan eller tjäna pengar till föreningen genom att sälja delikatesser.

Starta en försäljning

Så hanterar du vår pepparsalami på bästa sätt

Förvaring & hantering

Rökta och lufttorkade produkter är relativt tåliga, men som med alla livsmedel finns det bättre och sämre sätt att hantera dem. Genom att förvara dem på bästa sätt förbättrar man matens egenskaper och smak. Allra bäst trivs pepparsalamin i torr miljö och 10-14 grader varmt. Har ni inte möjlighet till det kan man förvara salamin i kylskåp eller frysa ner den.

Innan ni börjar skiva i pepparsalamin

”Allting har en ände utom korven, den har två”, som det gamla ordspråket lyder, och det är faktiskt skillnad på dem. När salamin tillverkas fylls råvarorna i ett skinn som sedan tas bort när salamin kryddas, förutom vid snöret där det sitter några centimeter skinn kvar. Börja därför skiva salamin i änden utan snöre. När ni närmar er snöret tas skinnet bort eftersom det inte ska ätas.

Mjuk eller hård pepparsalami?

DelikatessKungens salami är fri från mjukgörande tillsatser. Det hade annars hållit den mjuk längre. Vill ni ha mjuk pepparsalami kan ni med fördel frysa hela eller delar av den och ta fram lite i taget. Många gillar salamin hård och låter den hänga i rumstemperatur ett tag innan de äter den. Allt är en fråga om tycke och smak.

Innehållsdeklaration pepparsalami

Pepparsalamin innehåller fläskkött, kalkonkött, salt, kryddor, glukossirap, dextros, antioxidationsmedel (natriumaskorbat), konserveringsmedel (natriumnitrit), mognadskultur, gelatin och konserveringsmedel (kaliumsorbat).

Kryddningen för just pepparsalami består av peppar och rostad lök (glutenfri).

Vidare kan den innehålla spår av senap, selleri, mjölk och nötter.

pepparsalami

Så hög kötthalt har vår pepparsalami

100 gram färdig salami är tillverkad av 68 gram kalkonkött och 74 gram fläskkött. Man skulle alltså kunna säga att pepparsalamin innehåller mer än 100 procent kött, om det inte vore för att salamin tappar vikt när den röks och torkas. Kötthalten är dock alltid minst 96 procent.

Vad innehåller vår pepparsalami inte?

Pepparsalamin innehåller inga smakförstärkare eller färgämnen. Den är också fri från gluten, soja, konstgjorda aromer och mjölprodukter.