Sälj vår omtyckta napolisalami med italienska smaker

Napolisalami är en av varianterna DelikatessKungen säljer ihop med skolgrupper och föreningar. Ända sedan starten i början av 1990-talet har salami funnits i produktkorgen. Den produceras exklusivt för DelikatessKungen av ett familjeföretag som hållit på med livsmedelsproduktion i mer än 150 år. Den går att använda till mycket och vi har dessutom hela fem olika smaker så att varje kund kan hitta sin favorit. Napolisalamin, rullad i edamerost, tomat, paprika och oregano, ger en smak av Italien, så den kanske kan passa på pizzan eller i en italiensk sallad.

napolisalami

Napolisalami – en italiensk salami?

Medelhavsmat och inte minst det italienska köket har blivit väldigt populärt bland svenskar som äter mer pizza och pasta än de flesta, så då känns italiensk salami helt rätt. Nu blir ju inte salamin italiensk bara för att Napoli ligger i Italien, men kryddblandningen med osten, oreganon och grönsakerna känns onekligen italiensk. Servera napolisalamin på charkbrickan ihop med oliver och ett gott bröd så kommer du också känna doften av Medelhavet.

Ni som säljer DelikatessKungens lättsålda produkter för att tjäna pengar till klassresan eller tjäna pengar till laget för att finansiera ett träningsläger kommer märka salamins dragningskraft på det svenska folket, och inte minst napolisalamin. Det gör även oss på DelikatessKungen glada för vi gillar att vara en del av er framgång med att tjäna pengar till klassen eller samla in pengar till föreningen för att ha råd med era drömresor.

Starta en försäljning

Så hanterar du vår napolisalami på bästa sätt

Förvaring och hantering

Vår rekommendation är att att förvara napolisalamin torrt i 10-14 grader, men eftersom många inte har den möjligheten vill vi gärna understryka att livsmedel som både lufttorkats och rökts klarar sig fint även i rumstemperatur. Har du inte tänkt äta upp salamin snabbt tycker vi ändå att kylskåpet är ett bättre alternativ, eller frysen om du har tänkt spara salamin länge.

Innan ni börjar skiva i napolisalamin

Napolisalami, och för den delen all salami, tillverkas genom att råvarorna fylls i ett skinn. När salamin ska rullas i kryddor tar man bort skinnet, men runt snörningen i ena änden blir skinnet kvar. Börja därför alltid att skiva napolisalamin i den snörfria änden.

Mjuk eller hård napolisalami?

Om man föredrar napolisalamin hård eller mjuk är en ren smaksak. Från början är napolisalamin mjuk, men eftersom DelikatessKungens salami inte innehåller några tillsatser för att behålla mjukheten kommer den med tiden bli hårdare. Gillar man hårdare salami är det inget problem. Annars kan man frysa ner napolisalamin för att bromsa den utvecklingen. Skär den i flera bitar så kan du ta fram lite åt gången.

napolisalami

Innehållsdeklaration napolisalami

Napolisalami innehåller kött av fläsk och kalkon, salt och andra kryddor, glukossirap, dextros, antioxidationsmedel (natriumaskorbat), konserveringsmedel (natriumnitrit), mognadskultur, gelatin och konserveringsmedel (kaliumsorbat).

Kryddblandningen som napolisalamin rullats i innehåller edamerost, tomat, paprika och oregano.

Den kan också innehålla spår av senap, selleri, mjölk och nötter. Då i mycket små mängder, men är du allergiker är det värt att tänka på.

napolisalami

Så hög kötthalt har vår napolisalami

Hög kötthalt gör napolisalamin lite dyrare att tillverka, men precis som DelikatessKungens övriga salami innehåller den minst 96 procent kött.

Vad innehåller vår napolisalami inte?

Napolisalamin innehåller varken smakförstärkare, färgämnen, gluten, soja, konstgjorda aromer eller mjölkprodukter. Vi strävar efter naturlighet. Smaken i livsmedel ska komma från råvarorna, inte från tillsatser.