Salami är DelikatessKungens flaggskepp som vi är väldigt stolta över. Den tillverkas för hand av ett familjeföretag exklusivt för DelikatessKungen. Den säljs i fem olika smaker, varav kryddsalami är en. Salami har många olika användningsområden, från smörgåspålägg, pizzatopping, förrätter, varmrätter, tapas och grytor. Det finns alla anledningar till att salami använts så länge i södra Europa och att vi i norr också tagit den till oss. För den som gillar kryddor är kryddsalamin ett självklart val, men lyckligtvis måste man inte välja mellan olika salamismaker.

kryddsalami

Kryddsalami – en av våra fem salamidelikatesser

Salami är alltså inte en lättsåld produkt utan fem lättsålda produkter när ni ska tjäna pengar till föreningen eller samla pengar till en klassresa. Här får ni läsa mer om kryddsalamin och hur ni kan finansiera klassresan genom att tjäna pengar till klassen eller finansiera träningslägret eller cupresan genom att tjäna pengar till laget.

Starta en försäljning

Så hanterar du vår kryddsalami på bästa sätt

Förvaring och hantering

Med rätt förvaring håller kryddsalamin riktigt länge. Allra bäst håller den i ett torrt skafferi i 10-14 grader. Annars i kyl eller frys, men lufttorkade och rökta produkter kan också förvaras länge i vanlig rumstemperatur, så det där väljer ni själva, kanske beroende på var ni har plats för salamin.

Innan du börjar skiva i kryddsalamin

Ytan bestående av ett lager av kryddor skyddar kryddsalamin, men förr eller senare måste man ju skära i den, och då bör du börja i änden utan snöre. Den snörade sidan har nämligen ett skinn som inte ska ätas, så när du kommer dit skär du bort det.

Mjuk eller hård kryddsalami?

Ännu en vattendelare. Några vill ha sin kryddsalami hård, andra mjuk. Eftersom DelikatessKungens salami inte innehåller mjukgörande tillsatser kommer den att hårdna med tiden. Du kan däremot välja hur lång den tiden blir. Beroende på årstid och förvaring kommer den att hålla sig mjuk olika länge. En del vill ha sin kryddsalami hård och hänger den på tork för att påskynda processen. Andra föredrar mjuk salami och kan då välja att lägga den i frysen för att sedan ta ut lite åt gången. Eller testa båda varianterna, en del tycker ju också att ombyte förnöjer.

kryddsalami

Innehållsdeklaration kryddsalami

Kryddsalamin innehåller fläskkött, kalkonkött, salt, kryddor, glukossirap, dextros, antioxidationsmedel (natriumaskorbat), konserveringsmedel (natriumnitrit), mognadskultur, gelatin och konserveringsmedel (kaliumsorbat).

Den speciella kryddblandning som skiljer kryddsalamin från de andra smakerna innehåller peppar, röd och grön paprika, lök och vitlök.

Vidare kan den innehålla spår av senap, selleri, mjölk och nötter, eftersom det är ingredienser tillverkaren använder till sina andra produkter.

kryddsalami

Så hög kötthalt har vår kryddsalami

Huvudsakligen innehåller salami kött, och i DelikatessKungens salami är det minst 96 procent kött. 100 gram färdig salami görs av 68 gram kalkonkött och 74 gram fläskkött, men eftersom salamin minskar i vikt när den röks och torkas landar dessa 142 gram alltså på minst 96.

Vad innehåller vår kryddsalami inte?

Nästan lika viktigt som innehållet på livsmedel är det viktigt vad de inte innehåller. I kryddsalamins fall innehåller den inte smakförstärkare, färgämnen, gluten, soja, konstgjorda aromer eller mjölkprodukter.