Ingredienser

Deg:

  • 4 dl Vetemjöl
  • 1 dl Kesella
  • 100 gram Smör
  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Salt

Fyllning:

  • 4 st soltorkade tomater
  • 3 st ägg (vispa)
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 2 st Rödlökar
  • 1 st Purjolök
  • 200 gram Salami
  • 200 gram Feta ost
  • 1 tsk Oregano
  • 1 tsk Pepparmix (alt grov svartpeppar)
  • 1 msk Olivolja
  • 1 dl Pastasås (färdig finns i butik)
  • 2 dl Grädde

Gör så här

Knåda degen, tryck ut i pajformen. Förgrädda i ugn i 10 min, 225 grader.

Hacka och blanda alla ingredienser. Häll allt i det gräddade pajskalet. Gräddas i 45-60 min (hög form) i 225 grader.

Använder du en lägre form räcker det med ca 30 min. Servera med valfri sallad.

Salamipaj