Salamipaj

SalamipajIngredienser

Deg:

4 dl Vetemjöl
1 dl Kesella
100 gram Smör
1 msk Vatten
1 tsk Salt

Fyllning:

4 st soltorkade tomater
3 st ägg (vispa)
2-3 st vitlöksklyftor
2 st Rödlökar
1 st Purjolök
200 gram Salami
200 gram Feta ost
1 tsk Oregano
1 tsk Pepparmix (alt grov svartpeppar)
1 msk Olivolja
1 dl Pastasås (färdig finns i butik)
2 dl Grädde

Gör så här

Knåda degen, tryck ut i pajformen. Förgrädda i ugn i 10 min, 225 grader.

Hacka och blanda alla ingredienser. Häll allt i det gräddade pajskalet. Gräddas i 45-60 min (hög form) i 225 grader.

Använder du en lägre form räcker det med ca 30 min. Servera med valfri sallad.