Salamibiffar med krämig potatismos

Salamibiffar med krämig potatismosIngredienser

1 dl Ströbröd
1 dl mjölk
300 g köttfärs
100 g bacon
100 g fint tärnad salami
300 g färska kantareller
1 tsk muskot
10 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
50 g grovriven Västerbottenost
1 ägg
5 dl finsiktat ströbröd, till panering
salt och nymald peppar
smör till stekning

Senapspotatismos:

800 g potatis
2 msk Valfri senap ex. Dijonsenap
1 msk varmt vatten
1 msk honung
1 krm salt
1 nypa svartpeppar
1 nypa gurkmeja
50 g smör

Gör så här

Stek fintärnat bacon och hackad schalottenlök. Blanda mjölk och ströbröd och låt dra. Lägg färsen, baconet, löken, salamin, ströbrödsblandingen och osten i en skål. Krydda med muskot, salt och peppar och blanda väl. Forma smeten till inte för stora biffar och lägg dem på ett fat.

Smörstek kantarellerna tillsammans med den finhackade vitlöken. Smörstek biffarna 3-4 minuter på varje sida, och låt dem sedan rinna av på hushållspapper.

Krämiga Potatismoset:

Koka potatisen och stampa den till ett grovt mos tillsammans med smöret. Rör samman senap, vatten, honung, salt, peppar och gurkmeja i en liten skål. Vänd ned blandningen i det varma potatismoset.

Garnera med valfri sallad och Balsamico rediktion om så önskas.