Grönsak- och salamispett

med picklade grönsaker, yoghurtdipp på saltgurka och honung

Ingredienser

4 portioner

  • 2 morötter
  • 1⁄2 zucchini gul/grön
  • 1 fänkål
  • 1⁄2 blomkålshuvud, litet
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 saltgurkor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 300 g Delikatesskungen salami
  • 1 msk flytande honung
  • 8 träspett

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär morötterna, zucchini och fänkål i bitar.
  2. Dela blomålen i mindre buketter.
  3. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt grönsakerna koka med i lagen en kort stund så de blir lite al dente.
  4. Häll lag och grönsaker på glasburk och låt svalna utan lock.
  5. Hacka saltgurkorna och blanda med turkisk yoghurt.
  6. Skiva salamin.
  7. Varva picklade grönsaker på träspett.
  8. Ringla flytande honung över dippen, servera till salamin och grönsaksspetten.

Grönsak- och salamispett med picklade grönsaker, yoghurtdipp på saltgurka och honung