Salami är Delikatesskungens flaggskepp som vi är väldigt stolta över. Den tillverkas för hand av ett familjeföretag exklusivt för oss. Sortimentet består av fem smakrika varianter, där kryddsalami är en återkommande favorit hos många. Men varför välja bara en? Lyckligtvis behöver du inte det – alla sorter är goda på sitt sätt och passar olika tillfällen.
Salami har många olika användningsområden. Perfekt som smörgåspålägg, pizzatopping, tapas, grytor, i förrätter och varmrätter. Det är ingen slump att salami använts så länge i södra Europa och att vi i norr också tagit den till oss.
Salami är en lättsåld produkt när ni ska tjäna pengar till föreningen eller samla pengar till en klassresa. Här får ni läsa mer om kryddsalamin och hur ni kan finansiera klassresan genom att tjäna pengar till klassen eller finansiera träningslägret eller cupresan genom att tjäna pengar till laget.
Starta en försäljningSalamin mår bäst i en torr miljö där det är mellan +10 till +14 grader, vilket vi rekommenderar i första hand. Generellt när det gäller lufttorkade och rökta produkter så tar de ingen skada av att ligga i rumstemperatur. I andra hand kan den även förvaras kylskåpskallt eller i frys.
Börja skiva i änden utan snöre. Vid tillverkningen fylls råvarorna i ett skinn som sedan tas bort när kryddorna runt salamin förs på. Dock sitter skinnet kvar under kryddningen de sista 3 cm vid ändan där snöret sitter för att salamin skall kunna färdigställas. Skinnet ska inte ätas.
Vår salami är fri från mjukgörande tillsatser. Den torkar därför olika fort beroende på årstid och den naturliga kulturen i salamin, samt vilka kryddor som omger den. Önskas inte en hård salami kan den frysas.
En del gillar en hård salami och låter den hänga i månader innan de äter den, andra gillar det inte och då kan du i förebyggande syfte frysa den. Salamin som legat ett tag och hårdnat går även utmärkt att använda till matlagning.
INGREDIENSER: Fläskkött, kalkonkött, jodsalt (salt, kaliumjodat), kryddor, glukossirap, dextros, antioxidationsmedel (natriumaskorbat), mognadskultur, rök från bokträ. Konserveringsmedel: natriumnitrit. Kryddöverdrag: kryddor (paprika, lök, peppar, vitlök), gelatin (från gris). Konserveringsmedel: kaliumsorbat. Icke ätbart hölje.
Kan innehålla spår av senap, selleri, mjölk och nötter. 100 g färdig salami tillverkas av 74 g fläskkött och 68 g kalkonkött.
Huvudsakligen innehåller salami kött, och i DelikatessKungens salami är det minst 96 procent kött. 100 gram färdig salami görs av 68 gram kalkonkött och 74 gram fläskkött, men eftersom salamin minskar i vikt när den röks och torkas landar dessa 142 gram alltså på minst 96.
Nästan lika viktigt som innehållet på livsmedel är det viktigt vad de inte innehåller. I kryddsalamins fall innehåller den inte smakförstärkare, färgämnen, gluten, soja eller konstgjorda aromer.