Sälj vår omtyckta pepparsalami

Av alla Delikatesskungens produkter är salami den som hängt med allra längst. Den produceras exklusivt för Delikatesskungen av ett anrikt familjeföretag. Den görs för hand och lufttorkas tills salamin är helt perfekt, och vi är stolta över att ha salamin i vår produktportfölj. Vår salami säljs i fem olika smaker, men många tycker att pepparsalami är den allra bästa eftersom det är sting i den.

Pepparsalami – en av våra fem salamidelikatesser

Hela Delikatesskungens sortiment består av lättsålda produkter, men salami, och kanske särskilt pepparsalami, har många en relation till sedan tidigare, så när ni ska tjäna pengar till laget eller samla pengar till klassen är pepparsalami ett trumfkort i leken.

Delikatesskungen har samarbetat med skolor, idrottsklubbar och andra föreningar sedan början av 90-talet. Under åren har vi förfinat sortimentet. Det är viktigt för oss att de grupper som vill förverkliga sina drömmar direkt ska märka att försäljning av delikatesser är det bästa sättet att göra det på. Goda delikatesser av bra råvaror är nyckeln till framgången och där fyller pepparsalamin sin plats eftersom den är otroligt mångsidig. Passar bra på både frukostmackan, ostbrickan, pizzan eller som tapas.

Läs mer om pepparsalami här, och om hur ni kan tjäna pengar till klassresan eller tjäna pengar till föreningen genom att sälja delikatesser.

Starta en försäljning

Så hanterar du vår pepparsalami på bästa sätt

Förvaring & hantering

Salamin mår bäst i en torr miljö där det är mellan +10 till +14 grader, vilket vi rekommenderar i första hand. Generellt när det gäller lufttorkade och rökta produkter så tar de ingen skada av att ligga i rumstemperatur. I andra hand kan den även förvaras kylskåpskallt eller i frys.

Innan ni börjar skiva i pepparsalamin

Börja skiva i änden utan snöre. Vid tillverkningen fylls råvarorna i ett skinn som sedan tas bort när kryddorna runt salamin förs på. Dock sitter skinnet kvar under kryddningen de sista 3 cm vid ändan där snöret sitter för att salamin skall kunna färdigställas. Skinnet ska inte ätas. Vitlök och tryffel har ett skinn runt hela salamin som bör avlägsnas före konsumtion.

Mjuk eller hård pepparsalami?

Vår salami är fri från mjukgörande tillsatser. Den torkar därför olika fort beroende på årstid och den naturliga kulturen i salamin, samt vilka kryddor som omger den. Önskas inte en hård salami kan den frysas.

En del gillar en hård salami och låter den hänga i månader innan de äter den, andra gillar det inte och då kan du i förebyggande syfte frysa den. Salamin som legat ett tag och hårdnat går även utmärkt att använda till matlagning.

Innehållsdeklaration pepparsalami

INGREDIENSER: Fläskkött, kalkonkött, jodsalt (salt, kaliumjodat), kryddblandning, glukossirap, dextros, antioxidationsmedel (natriumaskorbat), mognadskultur, rök från bokträ. Konserveringsmedel: natriumnitrit. Kryddöverdrag: peppar, rostad lök, gelatin (från gris). Konserveringsmedel: kaliumsorbat.
Icke ätbart hölje.

Kan innehålla spår av senap, selleri, mjölk och nötter.
100 g färdig salami tillverkas av 74 g fläskkött och 68 g kalkonkött

pepparsalami

Så hög kötthalt har vår pepparsalami

100 gram färdig salami är tillverkad av 68 gram kalkonkött och 74 gram fläskkött. Man skulle alltså kunna säga att pepparsalamin innehåller mer än 100 procent kött, om det inte vore för att salamin tappar vikt när den röks och torkas. Kötthalten är dock alltid minst 96 procent.

Vad innehåller vår pepparsalami inte?

Pepparsalamin innehåller inga smakförstärkare eller färgämnen. Den är också fri från gluten, soja och konstgjorda aromer.

DelikatessKungen
Integritetsöversikt

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra funktion och användarupplevelse, samt för interna utvärderingar. Läs mer i vår integritetspolicy.