Sälja kläder till klassen eller föreningen

Sälja kläder

Sälja kläder/strumpor och tjäna pengar

Det går att finansiera skolresan eller cupresan genom att tigga pengar av kommunen, panta flaskor åt folk eller samla in saker att sälja på loppis. Snabbast, enklast och roligast är nog att sälja något. Människor vill hjälpa ungdomar att förverkliga sina äventyr och genom att sälja saker till dem får de något tillbaka.

Det går att sälja kaffe, mat eller blommor, men varför inte sälja strumpor och kläder? Det är ett område där konsumtionsmönstret ändrat sig det senaste decenniet. Först gick det långsamt att få människor att handla på nätet. Verktyg och middagsmat var väl en sak, men kläder? Där vill man ju titta, prova och känna på kvaliteten. Detaljisterna har dock satsat hårt på näthandel och till slut verkar de ha fått konsumenterna med sig, åtminstone de unga.

Alla behöver kläder

Det bästa med att sälja kläder är kanske att alla behöver dem. Oavsett om du är man, kvinna, ung eller gammal behöver du kläder, och i ett land med årstider behövs olika plagg olika delar av året. Mössor, långkalsonger och tjocka sockar stoppas undan efter vintern till förmån för shorts, linnen, kjolar och klänningar.

Vilka kläder går att sälja?

Grundregeln är att alla kläder som köps också går att sälja, men vissa kläder är lättare än andra. Ironiskt nog är det kläder som inte är så roliga att köpa som är enklast att sälja genom att knacka dörr, som vid insamling till en skolresa.

Strumpinköp glädjer ingen, vare sig det gäller nylonstrumpor eller tubsockor, så kan man få dem hemlevererade av en skolklass eller ett knattelag kan man lägga minimalt med energi på affären. Och så går det ju till en bra sak, och då blir det åtminstone något kul med köpet. Andra basplagg, som underkläder och t-shirts, är också lättsålda, liksom sängkläder, handdukar, sportiga linnen och tröjor i funktionsmaterial.

Andra alternativ

Det sägs att allt går att sälja med mördande reklam, och det finns ytterst få försäljningsargument som är bättre än att man hjälper någon samtidigt som man handlar. Inte någon rik ägarfamilj för en stor klädkedja, inte amerikanska aktieägare utan ungdomar som ska åka på klassresa eller träningsläger. Inte vilka ungdomar som helst heller utan kollegans dotter, tvillingarna Nilsson i granngården eller sitt eget barnbarn.

Då kan man köpa vad som helst som man får nytta av, vilket innebär att ni kan sälja alla möjliga produkter. Antingen en åt gången eller flera olika samtidigt. Att sälja strumpor och andra kläder är ett alternativ, godis, kakor, förbrukningsvaror som toapapper eller grillkol är andra. Eller delikatesser. DelikatessKungen har i snart 30 år samarbetat med grupper av unga som sålt salami, chokladpraliner och andra läckerheter.

Obs. DelikatessKungen säljer inte kläder utan detta är endast en text om att sälja kläder

Starta en försäljning

Hur mycket vill ni tjäna?

Ger er:

kr

Fraktavgifter kan tillkomma (läs mer)

Starta er försäljning idag!

Sälj delikatesser och tjäna upp till 67 kr i vinst per produkt

Vårt koncept har genom åren visat sig ge väldigt mycket pengar till skolklasser och föreningar. Vi har hjälpt över 25 000 grupper sedan 1992 att tjäna pengar på omtyckta och lättsålda delikatesser.

Så enkelt fungerar det