Balrog Innebandyklubb

Salamikungens salamiförsäljning ger bra pengar till innebandylaget

Antal deltagare: 25 pers
Antal försäljningar: 4 st
Total vinst: 123 980 kronor
Mål: Cuper & träningsläger

Salamikungens försäljning gav 38 000 kronor till laget på en enda försäljning.

Tomas Karlsson är en förälder som under flera år varit ansvarig för salamiförsäljningen från salamikungen i föreningen Balrog Innebandyklubb. Först var det ett pojklag och nu är det ett flicklag som säljer. På den senaste försäljningsomgången tjänade laget 38 000 kronor.

– Pengarna behövs ju alltid. Vi har valt att sälja salami istället för lotter och såna saker. Det ger bra pengar för lite jobb, säger Tomas Karlsson.

Varför laget fortsätter sälja salami

Det är lätt att förstå varför lagen fortsätter sälja salami år efter år. Stamkunder gör arbetet enkelt, och en bra produkt som salamikungens säljer sig själv.

En mamma i laget sålde över 100 salami.

– Samma personer köper år efter år, så det är väldigt lättsålt. Vi har en mamma i laget som sålde 100 korvar ensam. Hon lägger bara in en lapp i fikarummet så skriver folk upp sig.

Arbetet blir lättare och lättare, och lagen har sålt mer och mer för varje år. De gamla kunderna köper alltid en korv – men Tomas Karlsson tror att det nog är lika mycket för att stödja laget som för att salamin från salamikungen är god.

– Många frågar också ”När ska ni sälja korv?”. Det har blivit en grej av det, de vill ha korvarna helt enkelt.

Tjänar mycket pengar till laget för en liten arbetsinsats

Det finns många sätt att tjäna pengar till laget, och det gäller att hitta ett sätt som ger bra vinst samtidigt som det inte innebär för mycket jobb. Att salamiförsäljningen gjort stor skillnad för lagen är det ingen tvekan om. Det märks tydligast när de åker på cuper:

– Det blir hotellrum med bubbelpool istället för att bo i gymnastiksalar, säger Tomas Karlsson.

Han säger att det innebär lite jobb att hålla i försäljningen, framför allt när korvarna kommer. Men han tycker att det är en ganska liten arbetsinsats i förhållande till hur mycket pengar de tjänar med salamikungen.

– Det går bra, det är inte många timmars jobb alls. Jag kanske har jobbat totalt fyra timmar under den här försäljningen.

Det är nästan bara privatpersoner som köper salamin, främst eftersom lagen inte har gjort några särskilda försök att sälja till företag. Det är rätt så nöjda med den nuvarande nivån på försäljningen.

– Allt funkar ju så himla bra, med förtryckta lappar och allt. Och informationen man får via internet och mail, säger Tomas Karlsson.

Vårerbjudande!

Tjäna enkla pengar till vårens aktiviteter! Ni får 1000 kr i bonus när ni säljer minst 150 produkter. Boka det kostnadsfria säljpaketet senast 26 maj för att ta del av erbjudandet! Läs mer »