Tjäna pengar till fotbollslaget som Ulricehamns IFK

Grupp
Ulricehamns IFK Pojkar 02

Kontaktperson
Viktoria

Antal sålda produklter
425

Gruppens förtjänst
28800

Antal deltagare
40

Antal försljningar
1

Gör som Ulricehamns IFK Pojkar 02 och tjäna pengar till laget på ett enkelt och roligt och effektivt sätt genom att sälja Delikatesskungens goda och omtyckta produkter. Ulricehamn är ett samhälle i Västra Götaland som kan räkna sina anor väldigt långt tillbaka i tiden. Faktum är att Ulricehamn – som från allra första början hette Bogesund – har funnits här i mer än 1 000 år.

I Ulricehamn finns det bland annat en mycket aktiv och livaktig fotbollsklubb som heter Ulricehamns IFK. Ett av de yngre pojklagen – kort och gott kallat för Pojkar 02 – består av totalt sett 40 grabbar som i sin tur är indelade i ett flertal olika grupper. Pojkar 01 är ett gäng som likt många andra fotbollslag för yngre tjejer och killar i Sverige har en dröm och en längtan om att få komma iväg och spela i Gothia Cup i Göteborg. Detta fullkomligt gigantiskt stora evenemang – som är världens absolut största fotbollscup för barn och ungdomar – verkar faktiskt kunna krossa allt annat i sitt slag när det gäller det enorma intresse som finns bland fotbollsspelande tjejer och killar i vårt land. Och det är kanske inte särskilt konstigt att det är så eftersom det är en så stor grej bara att få vara med där. Gothia Cup håller greppet om det unga fotbolls-Sverige. Det är en sak som är helt säker.

Drömmen hos grabbarna är alltså att kunna tjäna pengar till laget och komma iväg och spela i Gothia Cup när de är 14 år gamla. De har med andra ord några år på sig att kunna tjäna pengar till laget innan det är dags att ta det slutgiltiga steget och skicka in en anmälan till Gothia Cup. Men de har redan nu tagit det allra första steget på vägen till ett deltagande i Gothia Cup. Detta har skett genom att grabbarna i laget bestämde sig för att sälja Delikatesskungens produkter. Den drivande motorn för detta har varit en av mammorna i laget, Viktoria Andersson.

”Vi är ett gäng där spelarna i laget har hållit på sedan de var sex år gamla, alltså i fem år vid det här laget”, berättar Viktoria när vi ringer upp henne för att fråga lite kring deras försäljning av Delikatesskungens produkter.

Viktoria Andersson låter väldigt engagerad när hon berättar om hur man har jobbat för att tjäna pengar till laget för att om några år kunna åka iväg och vara med i Gothia Cup. ”Vi visste ju att det fanns andra som har sålt delikatesser och att det har gått väldigt bra för dem. Så det kändes väldigt spännande att göra samma sak. Folk här i Ulricehamn som har köpt DelikatessKungens produkter tidigare vet ju vad det är som de köper”, säger lagets försäljningsgeneral när hon berättar om hur det kom sig att laget valde att sälja Delikatesskungens produkter. Att det gick bra för dem är nog att uttrycka sig diplomatiskt.

”Vi sålde 425 produkter och tjänade 28 800 kronor till laget. Det är ungefär 10-11 produkter per spelare i laget.”

Att det gick så bra för gänget under deras första säljperiod tror Viktoria beror på att själva produkten i sig har så pass gott rykte som den redan har i bygden. Man satsade på att knacka dörr samt att föräldrarna i laget placerade ut listor på sina arbetsplatser. ”Vi gjorde ingen jättesatsning denna första gång”, som Viktoria uttrycker det.

På vår fråga om hon tror att man som kontaktperson kan vara med och påverka lagets försäljning så svarar hon att det nog kan vara så. ”Man kan till exempel påminna och peppa grabbarna och vi har dessutom skickat ut säljbrev”, berättar Viktoria.

Viktorias tre tips för att lyckas med att tjäna pengar till laget kommer direkt när frågan ställs. ”Var väl förberedda, killarna måste anstränga sig till max. Om man vill nå fram till målet så måste alla i laget hjälpa till. Gå ut och sälj tillsammans eftersom det är roligare om man är ett litet gäng som gör det”

Laget såg till att sprida budskapet om sin försäljning i god tid innan de satte igång så att folket i Ulricehamn visste om vad som var på gång. Det gjorde försäljningen lättare och det visade sig att många hade köpt delikatesser tidigare så det fanns gamla stamkunder sedan tidigare. Responsen har varit mycket positiv.

”Folk tycker att delikatesserna är mycket goda och vi har inte fått några klagomål alls. Vissa kanske tyckte att produkterna var lite dyra och att det var mycket pengar på ett bräde. Men de köpte i alla fall.”

Laget har gjort andra försök att tjäna pengar tidigare såsom att stå på marknader och sälja hembakat men det har enligt Viktoria inte varit i samma volym och inte heller gett samma förtjänst som att sälja Delikatesskungens delikatesser. Samarbetet med Delikatesskungen är också mycket positiv. ”Vi har fått bra information och det har fungerat jättebra”, säger Viktoria entusiastiskt.

Och jodå, man kommer att sälja Delikatesskungen fler gånger. ”Vi har inte fått ihop tillräckligt än”, som Viktoria Andersson uttrycker det.

Gör som Ulricehamns IFK Pojkar 02 och tjäna pengar till Gothia Cup eller något annat skojigt. Behöver ni också pengar till laget, läs hur det går till här.