Delikatesskungens försäljning blir en biljett till Gothia cup

Tjäna pengar som Åkers Styckebruk IF F97
"Vi kommer att sälja flera gånger, det är bombsäkert. Allt kring Delikatesskungen var klockrent och jättebra. Jag måste säga att allt var över förväntan"

Grupp
Åkers Styckebruk IF F97

Kontaktperson
Vesa Sirén

Antal sålda produklter
499

Gruppens förtjänst
33215

Antal deltagare
22

Antal försljningar
2

Gruppens mål
Gothia cup

Tjäna pengar till laget/fotbollslaget som Åkers Styckebruk IF F97

Att tjäna pengar genom Delikatesskungen har för många skolklasser, föreningar, lag och idrottsklubbar betytt möjligheten att förverkliga den där heta drömmen om klassresan, träningslägret, nya möbler i klubblokalen eller något helt annat. För tjejlaget i Åkers Styckebruk betyder Delikatesskungens produkter att biljetten till Gothia Cup känns betydligt närmre än innan försäljningen.

Vesa Sirén har i många år coachat både pojk- och flicklag i hemmaklubben Åkers IF, en mycket livaktig idrottsförening i det lilla sörmländska samhället Åkers Styckebruk. Som tränare för klubbens ungdomslag i fotboll har Vesa goda erfarenheter sedan tidigare av att samarbeta med Delikatesskungen och sälja företagets goda delikatesser för att tjäna ihop pengar till laget.

– Man fick verkligen förtroende för Delikatesskungen på direkten när man kom in på hemsidan. Förtroendet bara växte i och med det vänliga bemötandet man fick från personalen i samband med beställningen, berättar Vesa entusiastiskt.

Tjäna pengar till laget och Gothia Cup nästa om tre år

Vesa är tränare för Åkers IF flickor-97, ett fotbollslag som har en långsiktig dröm. Om tre år, när tjejerna har växt till sig ett par snäpp, vill laget åka iväg till den stora och internationella fotbollscupen för ungdomar i Göteborg ? Gothia Cup.

Det var mot bakgrund av detta som man fastnade för Delikatesskungens koncept och bestämde sig för att sälja delikateser och tjäna pengar till laget.

– Min yngre sons lag sålde 208 produkter i vintras, så det är känt här i bygden sedan tidigare att det faktiskt fungerar.

Tjänade 17 810 kronor till laget på en enda försäljning

Hur gick det då? Nådde laget målsättningen med försäljningen?

– Över förväntan! Vi nådde det med råge. Målet var att sälja 200 produkter i laget och vi sålde 274 stycken. Vi är skitlyckliga allihop över detta fina resultat, berättar Vesa med sprudlande glädje i rösten.

– Vi tjänade 17 810 kronor på detta. Vi är mer än nöjda! Vi är själaglada!

Tjejerna bestämde sig för att sköta försäljningen under april månad. Anledningen till det var att man skulle kunna leverera produkterna till kunderna lagom till midsommar så att man skulle kunna ha delikatesser på midsommarbordet.

Vesas dotter var den som satte lagets inofficiella försäljningsrekord. Hon gick runt från dörr till dörr i Åkers Styckebruk, knackade på och sålde därigenom hela 35 produkter. Pappa Vesa sålde till sina kompisar på jobbet i Södertälje och höll därmed rygg på sin dotter med 34 sålda slami.

– Från början trodde jag att laget skulle behöva sälja produkter sju eller åtta gånger för att kunna komma iväg till Gothia Cup, men nu inser jag att man tjänar så pass bra på den här försäljningen att det nog räcker med att vi säljer hälften så många gånger.

Inga klagomål har laget fått

– Vi kommer att sälja flera gånger, det är bombsäkert. Allt kring Delikatesskungen var klockrent och jättebra. Jag måste säga att allt var över förväntan, säger Vesa. Det är enkelt, det är jättebra sponsring till laget och förtjänsten är jättebra.

En positiv effekt som har sporrat laget till att göra fler säljrundor är att samtliga kunder har varit nöjda och glada med produkten. Inte ett enda litet klagomål har hörts av. Det är första gången som tjejlaget har provat på det här med försäljning men alla är taggade till tänderna inför nästa försäljningsrunda, man har dock än så länge inte bestämt när den ska gå av stapeln. Man har inte heller sålt till företag, vilket man kanske vågar sig på att göra nästa gång.

Enkelt, bra förtjänst till laget och trevlig personal

Vesa har tre tungt vägande argument gällande Delikatesskungen som han vill skicka iväg till andra föreningar som funderar på hur man ska tjäna pengar till ett framtida projekt.

– Det är väldigt enkelt att sälja delikatesser. Det är grymt bra förtjänst på försäljningen. Personalen hos Delikatesskungen är glada och har ett mycket trevligt bemötande när man hör av sig till dem.

– Ofta har man hört från andra som har sålt produkter åt andra företag att det har varit krångel med administrationen. Men med Delikatesskungen har allting fungerat från A till Ö hur enkelt och klockrent som helst, avslutar en mycket nöjd och glad Vesa Sirén, lagledare i Åkers Styckebruk IF F-97.

Tjäna pengar till laget; Gör som Åkers Styckebruk som tjänade mer än 17 000 kronor på en enda försäljning!