Sälj vår omtyckta vitlökssalami

Av alla Delikatesskungens produkter är salami den som hängt med allra längst. Den produceras exklusivt för Delikatesskungen av ett anrikt familjeföretag. Den görs för hand och lufttorkas tills salamin är helt perfekt, och vi är stolta över att ha salamin i vår produktportfölj.

vitlökssalami

Vitlökssalami

Väljer ni att sälja delikatesser för att tjäna pengar till klassen eller för att tjäna pengar till laget kommer ni att upptäcka fördelarna med att kunna erbjuda kunderna en lättsåld produkt som vitlökssalami. Salami är ett livsmedel som går att använda till det mesta – som pålägg, som del i en varmrätt eller förrätt eller som snacks. Delikatesskungens salami finns i fem olika smaker och för den som gillar vitlök är vitlökssalamin en given favorit.

Starta en försäljning

Så hanterar du vår vitlökssalami på bästa sätt

Förvaring och hantering

Salamin mår bäst i en torr miljö där det är mellan +10 till +14 grader, vilket vi rekommenderar i första hand. Generellt när det gäller lufttorkade och rökta produkter så tar de ingen skada av att ligga i rumstemperatur. I andra hand kan den även förvaras kylskåpskallt eller i frys.

Innan du börjar skiva i vitlökssalamin

Börja i ena kanten och skär bort metallklämman. Skinnet som finns runt hela salamin bör avlägsnas före konsumtion.

Mjuk eller hård vitlökssalami?

Vår salami är fri från mjukgörande tillsatser. Den torkar därför olika fort beroende på årstid och den naturliga kulturen i salamin, samt vilka kryddor som omger den. Önskas inte en hård salami kan den frysas.

En del gillar en hård salami och låter den hänga i månader innan de äter den, andra gillar det inte och då kan du i förebyggande syfte frysa den. Salamin som legat ett tag och hårdnat går även utmärkt att använda till matlagning.

vitlökssalami

Innehållsdeklaration vitlökssalami

INGREDIENSER: Fläskkött, kalkonkött, jodsalt (salt, kaliumjodat), vitlök, certifierat palmfett, kryddor, glukossirap, dextros, antioxidationsmedel (natriumaskorbat), mognadskultur, rök från bokträ. Konserveringsmedel: natriumnitrit. Icke ätbart hölje.

Kan innehålla spår av senap, selleri, mjölk och nötter.
100 g färdig salami tillverkas av 76 g fläskkött, 69 g kalkon.

vitlökssalami

Så hög kötthalt har vår vitlökssalami

100 gram färdig salami är tillverkad av 68 gram kalkonkött och 74 gram fläskkött. Man skulle alltså kunna säga att salamin innehåller mer än 100 procent kött, om det inte vore för att den tappar vikt när den röks och torkas. Kötthalten är dock alltid minst 96 procent.

Vad innehåller vår vitlökssalami inte?

Vitlökssalamin innehåller inga smakförstärkare eller färgämnen. Den är också fri från gluten, soja och konstgjorda aromer.

DelikatessKungen
Integritetsöversikt

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra funktion och användarupplevelse, samt för interna utvärderingar. Läs mer i vår integritetspolicy.