Fryst drömtårta

fylld med smör- och pralinerkräm

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk rörsocker

     

  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 burk Delikatesskungen lakritskulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  3. Blanda ner alla torra ingredienser, gärna sikta genom finmaskig sil.
  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugn i ca 5 minuter.
  5. Strö rörsocker på ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp kakan på pappret och dra bort bakplåtspappret.
  6. Vispa smör och florsocker poröst.
  7. Tillsätt vaniljsocker och avsluta med äggula och rör till en jämn smet.
  8. Hacka lakritskulorna och vänd ner i smöret.
  9. När kakan svalnat, bred på smörfyllningen.
  10. Rulla ihop och ställ kallt.
  11. Ta fram 20 min innan servering.

Fryst drömtårta