Vår ekologiska olivolja passar utmärkt att ringla över krispiga sallader, pasta, risotto, grillat kött, fisk, antipasti, soppor, ostar och till och med vaniljglass. Den kännetecknas av dess gulgröna färg och dess delikata, kryddiga och fulla smak med låg syrahalt. Olivera kommer från det skyddade ursprungsområdet Val Di Mazara i Sicilien, vilket garanterar riktigt hög kvalitet i både smak och produktion. Vinnare av världens största och mest omtalade kvalitetstävling New York International Olive Oil Competition.
Olivoljan är speciellt utvald av Fernando Di Luca ”olivoljans fader i Sverige” för DelikatessKungen.
Storlek: 500 ml.
Om er klass vill sälja olivolja för att tjäna pengar till klasskassan eller samla pengar till en klassresa kan ni göra det med DelikatessKungen. Ni som vill tjäna pengar till laget eller starta en föreningsförsäljning kan även sälja vår olivolja och de övriga delikatesserna.
Starta en försäljningJohan Blanche är Sveriges olivspecialist sedan 15 år tillbaka och har skrivit den omtalade boken Olivoljeguiden, som är Sveriges enda guide om olivolja.
Något som är viktigt för Johan är att presentera ärliga och genuina råvaror av högsta kvalitet för att förmedla dessa till konsumenter. Johan Blanche stora passion är smak- och doftupplevelser.
Johan Blanche egna ord om vår olivolja:
”En olivolja av hög kvalitet ger en stor smakupplevelse och är inte bara nyttigt fett. Oliver som behandlats väl ger ursprungskaraktär i olivolja och tillför maten en extra dimension som enklare olivoljor inte gör. Bono Val Di Mazara kommer från ett skyddat ursprungsområde på Sicilien känt för sina gräsiga olivoljor med frisk och intensiv eftersmak.
Smaken är mild och mjuk kittlande frisk karaktär av gräs och färsk mandel. Eftersmaken är ren och snygg med len konsistens. En elegant olivolja med färska aromer bra till pasta, fina grönsaker, krämiga ostar och till gott bröd.”
”Den lilla pepprigheten som dröjer sig kvar på tungan när man smakat en riktigt fin olivolja är ett tecken på att den är fullmatad med antioxidanter.”
— Fernando Di Luca
Bonolios gård ligger i Sciacca, en stad i södra delen av Sicilien. Gården är känd för dess mark som innehåller flera överlägsna olivsorter som används för produktion av dyrbar olja, såsom Biancolilla, Nocellara del Belice och Cerasuolo.
Passionen för olivolja leder Bonoilo till att producera och tillverka olivolja av högsta kvalitet. Andan som leder Bonolios verk föddes 1934 och under mer än ett helt sekel har de lyckats förvandla passionen för tradition och balanserad hälsosam näring till en imponerande verklighet, inom hela sicilianska området.
Vår olivolja är vinnaren av New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) 2016.
NYIOOC är världens största och mest omtalade kvalitetstävling i världen av extra jungfruolivoljor. De allra bästa extra jungfruoljorna i världen tävlar i tävlingen som bedöms av experter.
D.O.P står för Protected Designation of Origin. Denna EU symbol garanterar att produkten kommer från ett skyddat odlingsområde och är av hög kvalitet.
En produkt som är märkt med D.O.P måste, i varje steg av produktionen, utföras i ursprungsregionen. Produkterna har extremt strikta specifikationer som måste uppfyllas i varje produktionssteg, som sedan granskas av experter för att säkerställa kvalitet.
Några av de finaste oliverna används och kommer från Siciliens skyddade ursprungsområdet Val Di Mazara D.O.P. Området omfattar hela provinsen Palermo och den västra delen av provinsen Agrigento.
Mängden med imitationer av italienska olivoljor av dålig kvalitet är stor. Ta en snabb titt runt i mataffären och du kommer se italienska bilder, färger och märken. För att säkerställa att en olivolja härstammar från ett skyddat ursprungsområdet samt att produktionen utför i samma område under noggranna kontrollerade regler märkts produkterna med D.O.P.
Oliver: Biancolilla (50%) – Cerasuola (40%) – Nocellara del Belice (10%)
Innehåller 500 ml av ekologisk extra jungfruolivolja.
Oöppnad olivolja kan förvaras på en sval och mörk plats upp till två år. Högkvalitativa extra jungfruolivoljor håller längre än vanliga olivoljor.
Öppnad olivolja försämras snabbare än en oöppnad olivolja. En bra tumregel är att använda olivoljan inom några månader efter öppningen.
Förvara olivoljan i rumstemperatur och borta från direkt solljus.