Klassresa till Vässarö – En fantastisk ö

Vässarö

Roslagens skärgård är en storslagen övärld bestående av 15 000 öar, från Vaxholm och Tynningö i söder till Forsmark och Orskär i norr. Mitt i detta myller av öar hittar vi Vässarö som testamenterades till Stockholm Scoutkårer år 1942. Sedan dess driver scouterna lägerverksamhet ute på ön. Dels egna scout-, frilufts- och seglarläger, men man hyr också ut till skolor och föreningar. Tack vare det är det möjligt för er skolklass att åka på skolresa till Vässarö. Mer om det och inte minst om hur ni kan tjäna pengar till en klassresa eller tjäna pengar till laget så att ni har råd att åka till Vässarö.

Åk till Vässarö med klassen

Till Vässarö tar ni er relativt enkelt. Är ni redan på klassresa i Stockholm eller tar tåget eller bussen dit åker ni vidare med SL-buss till Norrtälje och därifrån till Ellan på Singö. Den resan går på knappt tre timmar från Stockholms Centralstation. Från Ellan är det en kvarts promenad till Strömsviken varifrån ni hämtas med båt till Vässarö.

Vässarös natur med sina skogar och klippor är som gjord för hajking och på Vässarö är ni alltid i närheten av vatten. Detta är verkligen en plats att må bra på.

5 tips på aktiviteter under en Vässarö-klassresa

Hur en dag under en klassresa på Vässarö ser ut beror mycket på era egna önskemål. En del aktiviteter kostar pengar, medan en del ingår i priset. Det beror till stor del på om det är aktiviteter som kräver guidning eller om ni kan utföra dem helt själva. Vissa aktiviteter kommer alla vilja vara med på, medan andra är mer för specialintresserade. En sak är säker, den klass som är på jakt efter en äventyrlig klassresa har kommit rätt. Här är några exempel på vad ni kan göra på Vässarö.

  • Fiske – lura upp gäddan ur havet, rensa den ihop med kökspersonalen och grilla den över öppen eld.
  • Segling – lär er att segla optimistjolle.
  • Klättervägg – försök bemästra Vässarös klättervägg och få en adrenalinkick på köpet.
  • Disco – i kapellet finns en rejäl musikanläggning.
  • Bastu & lägereld – basta, ta ett dopp i havet och grilla korv vid lägerelden.

Vad kan en klassresa till Vässarö kosta?

En tur till Vässarö är långt ifrån den dyraste skolresan ni kan göra, men det blir heller inte en gratis klassresa. Det positiva är att priset är lätt att räkna på. Eftersom alla aktiviteter på Vässarö bokas av samma arrangör, som också ordnar båttransporten till ön, kan ni på förhand räkna ut vad klassresan kostar och se till att ni har råd. Vill ni jämföra priset med andra alternativ kan ni kolla in DelikatessKungens andra förslag på vart man kan åka på klassresa.

Gör klassresan till Vässarö möjlig med DelikatessKungen

Vare sig ni väljer att åka på klassresa till Vässarö eller någon annanstans kan ni ta hjälp av DelikatessKungen som i decennier hjälpt massor av skolklasser att tjäna pengar till klassen och idrottsklubbar och andra grupper att tjäna pengar till föreningen. Företaget står för varorna och ni säljer dem. För detta får ni en del av vinsten, men utan att ta ekonomisk risk. Ni satsar inga egna pengar och riskerar inte att sitta med ett osålt lager efter avslutad försäljning. Dessutom väljer ni själva hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen och ni slutar precis när ni vill.

Starta en försäljning