Alla kan sälja

Det finns många olika sätt att tjäna pengar till klassen för en skolresa eller att tjäna pengar till laget för en cupresa eller ett träningsläger. Man kan fixa en loppmarknad, panta grannarnas tomburkar eller anordna ett uppträdande, som en musikal eller en revy där man tar inträde, men vi tycker att försäljning är det bästa sättet att tjäna pengar. Här kommer vi att förklara varför och tipsa om hur ni kan göra för att tjäna pengar till klassresan eller cupresan genom att sälja delikatesser.

Tillvägagångssätt

Kanske det allra bästa med DelikatessKungens försäljningssamarbeten är att allt sker på era egna villkor. Ni bestämmer var och till vem ni ska sälja, när ni ska sälja och hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen. Ni kan sälja på nätet genom att starta kampanjer i sociala medier eller försöka få till virala Youtubeklipp, men ni kan också sälja genom att knacka dörr i bostadsområden på er egen hemort, uppvakta lokala företag eller kommunpolitiker. Dessutom kan ni utnyttja befintliga kontaktnät, vänner och bekanta, föräldrarnas arbetsplatser eller ställa er och sälja på torget utanför köpcentret. Eller gör alltihop på en gång så ökar ni chanserna till god försäljning. Till er hjälp har ni DelikatessKungens tryckta försäljningsmaterial och praktiska app, där er kontaktperson har översikt på försäljningen och håller kontakten med de säljande ungdomarna.

Planlöst eller målinriktat

DelikatessKungen finns med som stöd och bollplank vid behov, men det är den säljande gruppen som bestämmer över försäljningen. Om ni vill jobba stenhårt under kort tid eller mer kontrollerat under en längre period är upp till er. Ersättningen är helt baserad på hur mycket ni säljer, så varje såld produkt genererar mer pengar i klubbkassan eller klasskassan och alltså mer pengar till klassresan eller idrottslägret. Och glöm inte bort att ha kul! Delikatessförsäljning är ett trevligt samarbetsprojekt för klassen eller laget.

Testa försäljning

DelikatessKungens produkter är så lättsålda att de praktiskt taget säljer sig själva, men när ni börjat att sälja den lufttorkade salamin, de handgjorda chokladpralinerna, den lagrade cheddarosten och de andra delikatesserna kommer ni att märka vilka försäljningsvägar och metoder som fungerar allra bäst för er. Det är ingen slump att många säljande grupper hittar rätt taktik och återkommer till DelikatessKungen för att starta fler försäljningar när de märker hur roligt och inte minst inkomstbringande det är att sälja delikatesser till klassen eller klubben. Läs gärna våra bästa säljtips för inspiration.