Med klassen till Sälen

Sverige har många fantastiska skidorter, men Sälen kan vara den allra bästa. Här har Skistar fyra anläggningar med sammanlagt 91 liftar och över hundra pister. Den största är Lindvallen, men de övriga, Tandådalen, Högfjället och Hundfjället går inte heller av för hackor, så om er klass vill åka på skolresa till fjällen för att åka skidor är Sälen det rätta stället. Läs mer här om varför ni bör välja Sälen, men också om hur ni kan tjäna pengar till klassresan.

Skidresa med extra allt

Sälen är inte bara några skidbackar och liftsystem utan så mycket mer. Det finns såklart snudd på oändliga skidbackar i olika svårighetsklasser för att passa alla från nybörjare till vana slalomåkare, men här finns också preparerade längdåkningsspår i världsklass, snowparks för skid- och snowboardåkare som önskar mer våghalsiga äventyr. För den som inte vill åka skidor finns helt andra aktiviteter som äventyrsbad och arkadhallar.

Sälen på sommaren

Även om Sälen är mest känt som resmål på vintern är det fullt möjligt att också åka till Sälen på sommaren. Då kan ni t ex bada, fiska, cykla, vandra i fjällmiljö. Hotell och vandrarhem finns såklart tillgängliga även på sommaren, men då kan ni också välja att bo på camping eller tälta i naturen.

Vägen till skolresan

Vare sig ni vill åka till Sälen på sommaren eller vintern bör ni planera för resan i god tid. Inte bara för att det kan bli svårt att hitta boende i Sälen eller billiga resor dit om man är sent ute. Det kostar ju också, men genom att tjäna pengar till klassen ihop med DelikatessKungen kan ni finansiera resan långt i förväg.

Att sälja delikatesser är ett smart sätt för en skolklass att tjäna pengar. Det är lättsålda och populära produkter som handgjorda chokladpraliner, lagrad cheddarost och dragerad lakrits. Ni säljer dem där ni bor, till vänner och bekanta eller genom era kanaler i sociala medier. Förutom tryckt försäljningsmaterial har ni DelikatessKungens smarta app till er hjälp. Den håller reda på försäljningen och hjälper er vuxna kontaktperson att få översikt och att kommunicera med försäljarna, var och en eller i grupp. Om ni vill, annars kan ni använda gamla beprövade försäljningsmetoder som telefon och dörrknackning. Här kan ni få fler tips om hur ni kan fylla på klasskassan och vart ni kan åka på klassresa.