Vasalund Exit Cup

Det spelas många fotbollscuper i Sverige varje år, inte minst i Stockholmsområdet. Kanske är det lite mer tunnsått på senhösten, men det går vanligtvis fint att spela fotboll utomhus i Stockholm ända fram till första advent. Under en helg i slutet av oktober går Vasalund Exit Cup, öppen för alla pojklag i åldern 7-16 år.

Här berättar vi mer om varför ert lag borde boka in helgen 28-29 oktober, men också hur ni kan tjäna pengar till laget så att ni har råd med en cuphelg i Stockholm.

Mer om Vasalund

Vasalund är ett bostadsområde i Solna norr om Stockholm. Här ligger Vasalundshallen, en simhall där det också spelas volleyboll och basket, men i första hand är fotboll den sport man förknippar med Vasalund. Vasalunds IF har kickat boll i snart 90 år och två gånger varit väldigt nära att ta sig upp i fotbollsallsvenskan.

Förutom den egna verksamheten, som främst utövas på Skytteholms IP, duggar det tätt mellan fotbollsturneringarna i Vasalunds regi. Här hittar vi Vasalund Januari Cup i början av året, Vasalund Vår Cup i mars, Vasalund Stockholm Lucia Cup i december, och så Vasalund Exit Cup i oktober, medan det fortfarande går fint att spela fotboll utomhus.

Lagom svårt motstånd för alla

Som ni märker har Vasalunds IF god erfarenhet av att arrangera fotbollsturneringar. Man har bra anläggningar och goda samarbetspartners, vilket gör Vasalunds cuper väldigt populära. Det allra bästa med Vasalund Exit Cup är de många klasserna. I varje åldersgrupp finns två eller tre nivåer – Lätt, Medel och Svår. Varje lag väljer själv vilken nivå som känns lämplig. På det här sättet kan alla lag få en lagom stor utmaning för att maximera lagets utveckling.

Goda råd är inte dyra

En cuphelg är inte gratis. Det kostar pengar att spela turneringen, resan dit kostar, liksom mat och fika, och bor ni inte i Stockholm kanske ni måste betala för boende, även om de yngsta klasserna spelar alla sina matcher under lördagen.

Lyckligtvis kan ni tjäna pengar till föreningen genom att starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Då säljer ni populära delikatesser på er egen hemort eller på nätet. Detta är produkter som bara går att köpa av DelikatessKungens säljande grupper. Varje spelare/säljare får en egen webbshop och förutom de köpare ni hittar själva kan tidigare kunder hitta aktuella försäljningsgrupper på DelikatessKungens hemsida. Detta är ett lönsamt sätt att finansiera cupresor och träningsläger.