Ta klassen till Uppsala

Ska man åka på skolresa eller på ett träningsläger med laget är det lätt hänt att tänka Stockholm eller Göteborg eftersom de är Sveriges största städer, men varför inte ge Uppsala en chans? Uppsala är en turistvänlig stad med historiska anor, som lämpar sig för både en klassresa och en klubbresa. Behöver ni tjäna pengar till klassresan i Uppsala eller tjäna pengar till klubben har vi tips på det med. Men låt oss börja med resmålet.

Varför åka till Uppsala?

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Här finns ärkebiskopen, Uppsala Domkyrka och ett antal museer, men Uppsala var också hem för botanikern Carl von Linné och för Pelle Svanslös skapare Gösta Knutsson. Under en skolresa i Uppsala kan ni se och uppleva historiska platser och underbara miljöer. Och är ni en idrottsklubb som vill åka på idrottsläger finns goda träningsmöjligheter i Uppsala. Inte minst på idrottsanläggningen Fyrishov, som arrangerar träningsläger inom flera olika idrotter.

Att göra i Uppsala

Börja förslagsvis med en stadsvandring. I Uppsala erbjuds både vanliga guidade turer som visar de mest populära sevärdheterna, och temavandringar med inriktning på några av Uppsalas många författare, FN:s gamle generalsekreterare Dag Hammarskjöld, Linné eller något annat. Kolla sedan in domkyrkan, Uppsala högar, Botaniska trädgården och ta en fika vid Fyrisån. Vill ni ha mer action finns en höghöjdsbana, ett klättercenter, ett äventyrsbad och möjlighet att hyra kanoter. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Och möjligen ekonomin.

Vad kostar en resa till Uppsala?

Att åka på träningsläger eller skolresa till Uppsala behöver inte bli dyrt, även om det såklart också finns dyra aktiviteter där. Det går tåg och buss till Uppsala och det finns vandrarhem och campingplatser att bo på för en billig penning. Behöver ni fylla på klubbkassan eller klasskassan kanske försäljning ihop med DelikatessKungen kan vara något för er? Tusentals grupper, både idrottslag, skolklasser och andra, har genom året finansierat sina resor genom att sälja DelikatessKungens delikatesser. Beställ ett informationspaket för att ta reda på om det inte skulle passa er.

Ni säljer populära delikatesser som lagrad cheddarost, lakrits, ekologisk olivolja och klassikern lufttorkad salami på provision. Det innebär att det blir mer pengar till klassen/klubben ju mer ni säljer, och ni bestämmer själva var och hur. Är ni fortfarande inte säker på att Uppsala är rätt plats för er har DelikatessKungen andra förslag på vart ni kan åka på klassresa.