Segla på skolresan

På en klassresa kan det vara kul att göra något tillsammans, en resa där man hjälps åt och där samarbete är grunden för att överhuvudtaget ta sig framåt. Att segla ihop kan vara det samarbetsprojekt klassen behöver för att utveckla gruppkänslan till nya höjder, och det kan ni göra genom att segla med det över hundra år gamla segelfartyget T/S Constantia.

Här följer mer information om seglatsen och om hur ni kan tjäna pengar till klassen för att ha råd med resan. Det behöver ni förresten inte vara en skolklass för. Ett idrottslag eller förening kan också behöva ett samarbete för att stärka lagandan, och för det ändamålet kan ni tjäna pengar till föreningen, även det i en gemensam laginsats.

Constantias historia

I Marstal på den lilla danska ön Ærø byggdes 1908 segelfartyget Minde, som sina första år gick som danskt fraktfartyg. 1916 såldes båten till Norge där den byggdes om till motorfartyg. 1921 såldes båten vidare till Sverige där den döptes om till Altair och så småningom återigen blev segelbåt. Båten bytte ägare flera gånger och namn ett par gånger tills den i slutet av 1960-talet gjordes om till fritidsbåt. Lastbilarnas intåg på fraktmarknaden hade gjort den här typen av mindre träfartyg olönsamma.

1988 fick hon namnet Constantia och sedan 1996 är hon i första hand en skolbåt, ägd av stiftelsen Solnaskutan. Nu kan skolklasser, företag och andra grupper hyra båten. Ägarstiftelsen och besättningen utbildar grupperna i sjömanskap och personlig utveckling med ledord som lärande, delad glädje, äventyr och förverkligande av drömmar.

Priset på seglatsen

Att hyra ett segelfartyg i den här storleken, komplett med besättning/instruktörer bestående av en skeppare och 2-4 matroser är inte helt billigt, men ändå överkomligt. En heldag kan kosta från 15 700 kronor och en resa med två övernattningar ungefär det dubbla. Då tillkommer kostnad för mat, och att ta er till båten med hemmahamn i Solna utanför Stockholm.

Tjäna pengar med DelikatessKungen

Att samla pengar till resan kan ni göra med hjälp av ett annat samarbetsprojekt, delikatessförsäljning ihop med DelikatessKungen. Ni sköter den praktiska försäljningen av delikatesser på er egen hemort och i era kontaktnät, och så får ni en andel av försäljningsvärdet. Beställ ett infopaket och kolla om inte försäljning kan vara er väg till den perfekta skolresan. DelikatessKungens produkter säljer sig praktiskt taget själva, men här kan ni ta del av våra bästa säljtips.