Lantlig skolresa

Vill ni åka på skolresa eller på utflykt med idrottslaget finns många resmål att välja på. Förutom Stockholm och Göteborg finns europeiska storstäder som London och Berlin. En flygresa till ett populärt resmål är inte så dyr och nöjer man sig med enkel standard på boendet kan man komma riktigt långt, särskilt om man först hittat sätt att samla in pengar till föreningen eller tjäna pengar till klassen så att klubbkassan respektive klasskassan fylls på.

Sverige är fantastiskt

Men varför krångla till det! Sverige har allt man önska för en resa med kompisarna, och långt ifrån bara i storstäderna. Passa på att besöka landsbygden. Det är ju där den vackra naturen finns, sjöar, naturreservat, lugn och ro. Men här pågår också arbete, som matproduktion t ex. Det är ju på bondgårdar och lantbruk som det odlas grönsaker och föds upp djur för kött och mjölk.

Hur hittar man till landet?

Det är faktiskt en berättigad fråga. För en idrottsförening eller skolklass i en större stad kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig. Visst finns det bönder med Instagramkonton och dansande traktorer på TikTok, men det betyder inte att de vill ha ett gäng ungdomar på besök.

Lyckligtvis finns det ändå många som vill det. Det är viktigt för jordbrukares existens att svenskar väljer svensk mat i butiken. Därför pågår det ständigt PR-verksamhet och det finns gott om lantgårdar som tar emot studiebesök från människor som vill se hur svensk mat blir till. Varje vår anordnas kosläpp över hela landet, enskilda gårdar har skördedagar och andra temadagar och det finns 4H-gårdar som jobbar för att lära barn om djur och natur. Om ni bestämmer er för att åka på en klassresa med jordbrukstema kommer ni snart märka att bönder både är hjälpsamma och lätta att hitta.

Tjäna pengar till resan

Då återstår väl bara pengarna, kor är inte de enda som gillar ”klöver” och även om en skolresa eller klubbresa till svenska jordbrukslandskap är förhållandevis billig kommer det ändå att kosta lite pengar. Ett av de enklaste och roligaste sätten att skaffa pengar är genom att starta en försäljning ihop med DelikatessKungen. Genom åren har tusentals grupper, som skolklasser, fotbollslag och gymnastikföreningar, sålt DelikatessKungens produkter, som salami, cheddarost, dragerade mandlar och ekologisk olivolja. Ni säljer på er hemort och på nätet, och för varje produkt ni säljer blir det mer pengar till er.