Gratis i Stockholm

Vart ni än vill åka på skolresa bör ni överväga om inte ett samarbete med DelikatessKungen är en bra start. Ni säljer företagets produkter och på det viset tjänar ni pengar till klassresan.

Vart er klassresa går bestämmer ni, men det är inte konstigt att många skolresor går till Stockholm. Där finns klassiska mål för en klassresa, som Gröna Lund, Cosmonova och Skansen. Sedan finns ju alla museer. Tekniska, Naturhistoriska, Vasamuseet… Faktum är att det finns över hundra museer bara i Stockholms innerstad. Andra välbesökta sevärdheter i Stockholm är Globen och Stockholms slott.

Allt kostar inte pengar

Det är lätt att tänka att en klassresa i Stockholm kommer att kosta mycket. Det kan den göra, men det är inte givet. Många av ovannämnda sevärdheter tar inträde och på exempelvis Grönan nöjer man sig ju inte med att bara komma in och då blir det ännu dyrare. Men andra Stockholmsaktiviteter är helt gratis.

Luften är fri

Naturen är t ex helt kostnadsfri, och det finns mycket natur även i huvudstaden. En bit söder om citykärnan hittar ni Nackareservatet, Sveriges mest välbesökta friluftsområde. Norr om stan finns Lill-Jansskogen och inte minst Järvafältet med bondgårdar, badvänliga sjöar, skogar och gröna hagar som gjorda för en picknick med medhavd matsäck.

Även innanför tullarna finns lättillgängliga grönområden. Ta en promenad ut på Djurgården, stanna till vid Rosendals trädgård eller spela brännboll på Gärdet. Särskilt på sommaren finns kostnadsfri musikunderhållning och gratis parkteater. Gillar ni historia och arkitektur kan ni gå till Gamla stan och titta på spektakulära byggnader med historisk betydelse.

Lite pengar skadar aldrig

Men även om det finns mycket information på internet, och skyltar och plaketter på viktiga platser som förklarar vad ni ser kan det förhöja upplevelsen att kosta på sig en guidad tur. Kollektivtrafiken, som förvisso är ganska billig men inte gratis, spar tid.

Mat och boende går också att hitta billigt. Ni kan bo på campingplats eller vandrarhem och äta prisvärd lågbudget, men en skolresa ska ju vara ett roligt minne för livet och då kan det vara kul att kunna unna sig något mer än det allra billigaste.

Tjäna pengar till klassresan

Det löser ni enkelt genom att fylla på klasskassan innan ni bokar resan, t ex genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Läs mer om hur det fungerar här, men enkelt uttryckt tjänar ni pengar till klassen samtidigt som ni lär er att jobba med försäljning.