Hyr ett helt hus

Många skolklasser behöver tjäna pengar till sin skolresa, och detsamma gäller för idrottslag som ska på träningsläger. Pengar ger fler möjligheter att få råd till alla möjliga önskemål. T ex att man vill slippa att bli störd av andra resenärer, men kanske ännu mer vill man slippa att störa dem. En grupp med ungdomar tenderar ju att bli lite högljudd och det sista man vill lägga tid på under en klassresa eller annan gruppresa är att behöva bråka.

Så går det till

Och nu kan ni det! Genom att hyra ett helt hus av Svenska Turistföreningen. I deras koncept Hyr hela huset kan ni under några dagar få en hel turistanläggning för er själva, och det behöver inte bli så vansinnigt dyrt heller. Alla vandrarhem drömmer ju om full beläggning, så ert besök blir en win/win.

Som inför alla resor diskuterar ni fram upplägget med anläggningens personal. Vill ni bara ha tillgång till sovplatser och allmänna utrymmen, laga mat i gästköket och sköta städningen själva? Eller bo med helpension, tre mål mat om dagen tillagade och serverade av professionell kökspersonal, färdiga aktiviteter och lokala transporter? Allt går att ordna.

Var finns husen?

STF finns över hela Sverige och detsamma gäller för deras anläggningar. Alla erbjuder inte ”Hyr hela huset”, men en hel del gör det. Här finns t ex Möja Vandrarhem i Stockholms skärgård, Årås Kvarn i Västergötland och Malmgården i Strängnäs. Oavsett om ni vill bo i södra eller norra Sverige, nära en stor stad eller mer avsides, finns det ett lämpligt vandrarhem i Svenska Turistföreningens regi.

Tjäna pengar till resan

Då återstår väl bara att tjäna pengar till klassresan eller resan med idrottsföreningen? Inte heller finansieringen behöver bli särskilt komplicerad. Ta kontakt med DelikatessKungen, starta en försäljning och innan ni vet ordet av är ni ute och säljer delikatesser som lufttorkad salami, dragerade vingummin och ekologisk olivolja.

Ni bestämmer själva hur och var ni säljer, men DelikatessKungen finns alltid nära till hands om ni behöver säljtips. Eftersom försäljningen är provisionsbaserad lönar det sig att lägga tid och energi i arbetet för ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till er. Många resor, både utomlands och inom Sverige, har finansierats på det här viset. Det är kul och lärorikt, men inte minst ett väldigt lönsamt sätt att tjäna pengar till en gruppresa.