Bra råvaror ger bra delikatesser

Exklusiva delikatesser

Bra mat har blivit allt populärare. Mats-Eric Nilssons böcker Äkta vara och Den hemlige kocken lärde oss skillnaden på riktig mat och undermåliga alternativ av syntetiska tillsatser. Ekologiska matvaror har gått från ett udda inslag i mataffären till en självklarhet i många kök. Vi vet att kvalitet kostar och är villiga att betala för den.

Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda grupper att sälja exklusiva delikatesser, där man inte tummat på kvaliteten, och till ett bra pris. Ja, det finns billigare alternativ. Vår salami är dyrare än Hemköps falukorv, den ekologiska extra jungfruolivoljan är dyrare än Lidls rapsolja och de handgjorda chokladpralinerna är dyrare än Coops lösgodis, men det är inte så dyrt att man inte kan unna sig att välja kvalitet för speciella tillfällen. Delikatesser ska vara delikata, det hörs liksom på ordet.

Nyckeln är att aldrig kompromissa med råvarorna. Delikatesskungens salami är inte bara handgjord och lufttorkad enligt ett recept från mitten av 1800-talet. Den är tillverkad av riktigt bra kött och innehåller inga smakförstärkare, färgämnen eller konstgjorda aromer.

Cheddarosten följer också en månghundraårig tradition och är gjord av komjölk och salt på en familjeägd gård med miljön i centrum (all energi från förnyelsebara källor, solceller på taket och egen biogasanläggning). De bästa matvarorna har oftast de kortaste innehållsförteckningarna.

Den ekologiska olivoljan har kanske allra mest noggrant utvalda råvaror. En perfekt mix av olivsorterna Biancolilla, Nocellara del Belice och Cerasuola från en gård i staden Sciacca på södra Sicilien har gjort den till en vinnare. Inte bara bland kunderna utan också hos juryn i New York International Olive Oil Competition.

De belgiska chokladpralinerna i elva smaker tillverkas av ett belgiskt familjeföretag vars chokladmästare bara jobbar med naturliga ingredienser. Det är bl a kakao, nötter, mandlar, tropiska frukter och havssalt som tillsammans bildar de små konstverken som smälter i munnen.

De dragerade mandlarna och lakritskulorna är de enda varorna i DelikatessKungens sortiment som tillverkas i Sverige, närmare bestämt i Malmö. Precis som för övriga varor kompromissas inte med råvarorna. Sötlakrits rullad i mjuk vit choklad, naturligt hallonpulver och chili, och rostade mandlar med ett ytskikt bestående av passionsfrukt och vit choklad talar sitt tydliga språk. Det här är lyx hela vägen ner i magen.

Och för samtliga produkter gäller att de inte finns i butik utan kan bara handlas av DelikatessKungens grupper av unga försäljare. Det kan tyckas orättvist, men är det exklusivt så är det.