Göteborg är ett perfekt resmål för en klassresa

Göteborg
Kom iväg på en grym klassresa till Göteborg. Göteborg är – som nog de allra flesta redan vet – Sveriges andra stad i storleksordning, endast distanserad av vår kungliga huvudstad Stockholm. Göteborg är även den allra mest internationella storstaden i vårt land och det är nog egentligen inte så särskilt konstigt med tanke på att det var ett team av arkitekter från Holland som fick i uppdrag att leda arbetet med att grunda staden år 1621 på uppdrag av Sveriges dåvarande kung Gustaf II Adolf. Detta ledde till att den göteborgska befolkningen under väldigt lång tid kom att nästan helt domineras av människor från Holland och en del andra länder ute i Europa. Sveriges första internationella storföretag – det Ostindiska Kompaniet – hade även föga förvånande sitt huvudkontor i Göteborg. Den internationella prägeln sitter fortfarande som gjuten i väggarna här. Kort sagt: Göteborg är ett helt perfekt resmål för en klassresa. Det finns nämligen hur mycket som helst att se, göra och uppleva för en grupp elever med föräldrar och lärare som beger sig dit på en klassresa. Om ni behöver tjäna pengar till klassresa så kan det kanske vara bra att veta att vi på Delikatesskungen är experter på att hjälpa er med det. Läs mer här hur en försäljning fungerar hos DelikatessKungen. 

När ni kommer till Göteborg så kan det vara smart att ni förser er allihop med Göteborg City Card som är ett förmånskort som ger er fri entré till fler än 20 av stadens upplevelser, fri sightseeing samt gör det möjligt för er att åka helt gratis på spårvagnar, bussar och annan kollektivtrafik i Göteborg.

När detta är gjort och ni har hunnit installera er på hotellet eller vandrarhemmet eller där ni ska sova så är det dags att upptäcka Göteborg. Här snackar vi upplevelser som står som spön i backen. Göteborg är betydligt mer än Liseberg och Feskekörka. Här snackar vi nämligen bland annat om Emigranternas Hus, Gathenhielmska kulturreservatet, Aeroseum, Bastionen Carolus XI Rex, Botaniska trädgården, Nordstans shoppinggalleria och Göteborgs stadsmuseum och mycket mer. Bara att vandra nerför Avenyn i hjärtat av Göteborgs centrumkärna är en upplevelse i sig. Slå er ner på ett fik och studera det myllrande folklivet.