Åk på klassresa till Riksgränsen

Riksgränsen

Kom iväg på en riktigt grym och hur cool klassresa som helst till Riksgränsen allra längst norrut i Sverige. Riksgränsen är en mycket liten by – det bor faktiskt bara 40 bofasta invånare här året runt – som ligger nordväst om Kiruna i den allra nordligaste delen av Lappland. Bara att komma så här långt norrut är en helt fantastisk känsla i sig. Landskapet består av höga fjäll och lågt buskage i form av buskar och hukande fjällbjörkar samt knallblåa fjällsjöar.

Riksgränsen är ett helt perfekt resmål att satsa på om man skulle vilja komma iväg på en riktigt äventyrlig klassresa eller skolresa. Här har vi nämligen en av Sveriges förmodligen allra mest legendariska skidorter som kan erbjuda precis allt som tänkas kan när det handlar om såväl alpin skidåkning och snowboard som längdskidåkning. Det finns skoterleder som ni i sällskap med vana och välutbildade guider kan använda för så kallade skotersafaris i den omgivande fjällterrängen. Men Riksgränsen kan även fungera helt perfekt som resmål för en klassresa på sommaren också. Ge er ut på fjällvandring, åk mountainbike, paddla eller häng med på en helt otroligt fartfylld och spännande forsränning. Det allra häftigaste är att Riksgränsen erbjuder sina besökare möjligheten till att kunna ägna sig åt alpin skidåkning ända fram till midsommar. Det är en helt otrolig känsla att susa nerför de fortfarande pistade nedfarterna i Riksgränsen i badbyxor eller bikini. Lägg därtill det faktum att midnattssolen lyser dygnet runt häruppe vid den tiden på året så blir upplevelsen om möjligt ännu häftigare.

Med tanke på att ni faktiskt befinner er i samernas land – som på nordsamiska kallas för Sapmi – så får ni inte heller missa tillfället att besöka någon av de två samebyar som finns i området, Gabna och Talma. Här kan ni på nära håll studera den samiska kulturen och det vackra konsthantverk som man producerar. Läs mer om Riksgränsen genom att besöka den officiella hemsidan. Kort sagt: Vill ni komma iväg på en hur cool klassresa som helst så ska ni åka till Riksgränsen.

Glöm inte bort att vi på Delikatesskungen är experter på att hjälpa er att tjäna pengar till klassen. Vi har ett perfekt koncept som ni kan läsa mer om här.