Åk på skolresa till Malmö

Malmö är Sveriges tredje storstad om man ser till antalet människor som bor där. Det är bara Göteborg och Stockholm som är större befolkningsmässigt än Malmö. I Malmö kommun så bor det drygt 300 000 invånare men i hela storstadsområdet så är folkmängden den dubbla, det vill säga lite drygt 670 000 invånare. Det finns dock många som på fullt allvar pekar på det faktum att Malmö är vår enda riktiga storstad i internationell bemärkelse. Detta med tanke på att Malmö sedan Öresundsförbindelsen invigdes år 2000 är sammanlänkad med Köpenhamn och att det därigenom har skapats en storstadsregion som är interkontinental, vilket inte finns någon annanstans i vårt land. Kanske är det just kopplingen till Danmarks huvudstad på andra sidan Öresund där den nyss nämnda förbindelsen tar slut som gör att Malmö faktiskt känns mer internationell än alla andra städer i Sverige? Hur det än är med den saken så är Malmö en stad som är som klippt och skuren för en skolresa. Det finns nämligen hur mycket som helst att både se och göra i denna stad. Här och nu så ska vi ta och dela med oss av en handfull goda tips och idéer inför en skolresa till Malmö. Häng med nu så åker vi!

Malmös främsta landmärke är utan minsta tvivel Öresundsbron, som alltså är en del av den bro- och tunnelförbindelse som numera sammanlänkar Malmö med Köpenhamn på andra sidan sundet. Det mäktiga brospannet kan man beskåda från Lernacken på Malmösidan. Många turistgrupper kommer faktiskt till Malmö enbart för att få se Öresundsbron.

I Folkets Park finns ett tivoli som kan ståta med att ha norra Europas näst största pariserhjul. Det största finns på Liseberg i Göteborg. Tivolit i Malmö har även ett stort och intressant terrarium med massor av ormar, spindlar och andra (o)trevliga små varelser. Absolut värt ett besök. Folkets Park i Malmö är för övrigt Sveriges äldsta folkpark, grundad 1891.

Pildammsparken, Slottsparken och Slottsträdgården är bara tre exempel på alla vackra och lummiga parker som man kan njuta av i Malmö.

Museispårvägen ligger i anslutning till Tekniska museet och är även den värd ett besök. I Malmö finns också en av de allra märkligaste skyskraporna i hela världen, Turning Torso. Vill ni ha mer info om skolresa till Malmö så rekommenderar vi ett besök på turistbyråns i Malmö hemsida.

Ni vet väl om att vi på Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till er skolresa? Kolla in den här länken så får ni veta mer om vårt unika upplägg.