Klassresa till Utö i Stockholms skärgård

Utö

En riktigt spännande och intressant klassresa är en resa som tar er till Utö i Stockholms skärgård. Det intressanta med att åka på klassresa till just Utö av alla tiotusentals öar som finns i Stockholms skärgård är att detta är en ganska stor ö som ligger längst ut i den yttre delen av skärgården och att det är öppet, helt oskyddat hav utanför Utö. Detta sägs också vara själva anledningen till att Utö har fått sitt namn. Bara känslan av att befinna sig så långt ut den oerhört vackra skärgården är hisnande. Utö är ett mycket spännande utflyktsmål som passar perfekt för både en kortare dagsutflykt eller för en klassresa med övernattning på ön. Här kan ni till exempel studera de tydliga spåren efter inlandsisen. Ön har även en minst sagt säregen natur med mycket av olika mineraler som ni kan upptäcka. Dessutom så handlar det om en ö med en mycket spännande och intressant historia. Utös historia innehåller bland annat gruvdrift och ryssar som kom dundrande för att bränna och härja runt på ön i början av 1700-talet.

Ni tar er enklast ut till Utö genom att först ta pendeltåget från Stockholms Central till Nynäshamn och sedan hoppa ombord på en turistbåt som tar er med på en helt fantastisk färd genom Stockholms södra skärgård. Ni passerar kobbar, skär, små öar och färdas genom sund och över större fjärdar under tiden som ni från båtens däck kan njuta av landskapet med dess fåglar och marina liv. Detta liknar inget annat som ni någonsin har varit med om tidigare. När ni kommit fram till den lilla hamnen på Utö så lägger båten till där och ni kan gå iland för att göra er hemmastadda i vandrarhemmet eller om ni har valt att övernatta i skolans lokaler. Det finns även en campingplats på Utö som ligger i gruvbyn intill stranden med både klippor och sandstrand. Här finns även toaletter och duschar. Var dock noga med att boka ert boende på Utö i god tid innan er klassresa. Klicka på den här länken om ni vill veta mer om klassresa till Utö.

Ni vet väl om att vi på Delikatesskungen kan hjälpa er i klassen att tjäna pengar till er klassresa? Här kan ni läsa mer om vårt koncept.