Madame Tussauds vaxkabinett i London

Madame Tussauds

En klassresa till London måste nästan innehålla ett besök på Madame Tussauds vaxkabinett. Visserligen är det så att detta världsberömda vaxkabinett har filialer i en lång rad andra städer också, såsom Amsterdam, Berlin, Hong Kong, Tokyo, Sidney Hollywood, Las Vegas, New York och Wien, vilket gör att ni kan besöka Madame Tussauds även om ni skulle åka på klassresa till en annan stad än London. Men det brukar ju ändå vara originalet som är det allra bästa så därför vill vi bara passa på tillfället att slå ett extra slag för Madame Tussauds vaxkabinett i London. Det var nämligen här som hela sagan började och det är hit som miljontals besökare strömmar varje år för att kunna beskåda alla de nästan kusligt verklighetstrogna vaxdockorna föreställande kända personer från historien samt från vår egen tid. För den som aldrig har satt sin fot på Madame Tussauds vaxkabinett så väntar en minst sagt omtumlande upplevelse. Men även för den som har varit där flera gånger tidigare blir hela upplevelsen ny igen eftersom man från vaxkabinettets sida hela tiden uppdaterar både vaxdockorna och utställningarna i stort. Mer info om Madame Tussauds vaxkabinett hittar ni här.

Madame Tussauds vaxkabinett i London hittar ni på Marylebone Road. Det är näst intill omöjligt att missa denna turistattraktion eftersom det stora London Planetarium med sin kupolliknande byggnad ligger vägg i vägg med vaxkabinettet och om ni ändå skulle lyckas med det otroliga att inte ens se den byggnaden så är det bara att leta efter den största folksamlingen i närheten, då har ni kommit rätt.

Madame Tussauds är som sagt ett vaxkabinett med dockor tillverkade i vax som föreställer kända personer från hela världen. Filmstjärnor, sportkändisar, sångare och musiker, politiker och religiösa ledare. En av de allra senaste vaxfigurerna som har tillverkats är påven Franciscus I. Några av de svenska kändisar som man kan ”träffa” där är kungafamiljen, Björn Borg, ABBA och Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

En riktigt kuslig upplevelse – som man därför har satt en nedre åldersgräns på 12 år på – är Chamber of Horrors som är en avdelning tillägnad massmördare och andra hemska typer. Ingången till Chamber of Horrors vaktas av den främste värstingen av dem alla; Adolf Hitler.

Ni vet väl om att Delikatesskungen kan hjälpa er att komma iväg på er klassresa till London och Madame Tussauds? Klicka här så får ni veta mer.