Åk på klassresa till Legoland i Danmark

Legoland Billund

Legoland har precis allt som man kan önska av ett resmål när man sitter och planerar inför en kommande klassresa. Därför kan vi utan minsta tillstymmelse till överdrift säga att en klassresa till Legoland är värd precis varenda krona som ni kan få in till er klasskassa. För den som till äventyrs ännu inte har besökt Legoland tidigare så kan vi bara glänta lite på förlåten till detta fantastiska äventyr och berätta att det handlar om en nöjespark där allt – och vi menar verkligen precis allt – är byggt av små legobitar. Det finns i dagsläget totalt sett 6 stycken Legoland i världen. Det första och dessutom det absolut största Legoland ligger i Billund i Danmark, som för övrigt är den stad där Lego har sitt ursprung och där företaget har sitt huvudkontor förlagt. Legoland Billund öppnades 1968 och är de facto uppbyggt av mer än 20 miljoner (!) legobitar. Förutom parken i Danmark så finns det numera ett Legoland i Windsor utanför London i England, ett i San Diego i California, ett i Florida, ett i Malaysia och ett Legoland i Gunzburg i Tyskland. Den sistnämnda parken är för övrigt det näst största Legoland i hela världen och här har man bland annat byggt upp Tysklands samtliga storstäder i Lego.

Det finns som sagt var mycket att välja mellan när det handlar om Legoland men vi skulle ändå vilja slå ett slag för Legoland Billund i Danmark. Detta på grund av att det dels är den allra största parken i sitt slag men även på grund av att det är det Legoland som ligger allra närmast vårt eget kära Sverige. Det är med andra ord enklast att ta sig dit och dessutom bjuder Legoland i Danmark på den allra häftigaste upplevelsen. Läs mer om Legoland på den officiella hemsidan.

Staden Billund där det danska Legoland finns ligger på Jylland – mellan Esbjerg och Aarhus – och är även den värd ett besök med sin pittoreska bebyggelse. På vägen hit så får ni även som en extra bonus vara med om den hisnande upplevelsen att färdas över den relativt nybyggda bron över Stora Bält.

Ni vet väl om att Delikatesskungen kan hjälpa er att tjäna pengar till klassen så att ni kan ha råd att åka på skolresa till Legoland i Danmark? Klicka här så får ni veta mer om hur vi kan hjälpa er.