Alexander Edler Cup

Alexander Edler Cup är en turnering i ishockey för ungdomar som varje år arrangeras i Östersund i Jämtland. Det är med andra ord fråga om ännu en av numera ganska många cuper för idrottsintresserade ungdomar som arrangeras i en mängd olika städer och samhällen runt om i vårt land. Men det som är ganska så unikt med just Alexander Edler Cup är att den är initierad av en hockeyspelare som inte riktigt är som alla andra. Alexander Edler är nämligen väldigt unik som spelare.

Alex Edler

Alexander Edler, född 21 april 1986 i Östersund, är en svensk professionell ishockeyspelare som spelar som back för det kanadensiska laget Vancouver Canucks i NHL. Det unika med Alexander är att han är en av ytterst få svenskar som har tagit en plats i ett NHL-lag utan att ha spelat en enda match i Elitserien eller Allsvenskan. Han började sin karriär som ungdomsspelare i Jämtland HF och gjorde därefter en kortare sejour i Modos ungdomslag J20 innan han blott 19 år gammal värvades som ungdomsspelare till det kanadensiska hockeylaget Kelowna Rockets. AHL-laget Manitoba Moose blev nästa anhalt innan han tog en ordinarie plats i Vancouver Canucks där han har spelat sedan NHL-säsongen 2006-2007.

Men sina enorma framgångar till trots där borta på andra sidan Atlanten så har jämtlänningen Alexander Edler förblivit sin gamla hemstad trogen på så sätt att han har varit med och startat ungdomsturneringen som alltså bär hans eget namn. Årets upplaga av Alexander Edler Cup går av stapeln nu i helgen den 16-17 mars och spelas i Z-hallen i Östersund. Det är en cup som är öppen för ungdomslag i ishockey och matchtiden är 2 x 15 minuter med flygande byten. Stämningen brukar alltid vara mycket hög i ishallen under tiden som de olika matcherna i Alexander Edler Cup går av stapeln. Det märks ganska tydligt att denne Alexander är och har varit en väldigt stor förebild för många yngre hockeykrigare i de norra delarna av vårt land. Men inte bara där. Han har inspirerat hockeylirare från norr till söder att försöka göra samma resa som han själv har gjort.

Du vet väl om att Delikatesskungen kan hjälpa dig och ert lag att få komma iväg och delta i Alexander Edler Cup? Kontakta oss så ska vi berätta mer om vårt unika koncept.