Åk på klassresa till Ishotellet i Jukkasjärvi

Åk på klassresa till Ishotellet i Jukkasjärvi. Detta måste helt klart vara ett av de absolut häftigaste resmålen alla kategorier för en klassresa. Jukkasjärvi är en liten by som ligger typ två mil öster om Kiruna, allra längst upp i norra Lappland. Bara att få komma till Kiruna är ett äventyr i sig. Har man aldrig varit så långt norrut tidigare så får man faktiskt en bestämd känsla av att ha kommit till ett främmande land, och att sedan fortsätta färden från Kiruna de cirka 20 kilometrarna till Jukkasjärvi förstärker känslan av utland. Ni färdas genom ett helt bedårande vackert landskap med snö och is. Helt plötsligt springer en flock med renar tvärs över vägen och försvinner in bland den låga vegetationen som kantar vägen. När ni sedan kommer fram till Jukkasjärvi och får syn på den enorma byggnaden helt byggd i is – Ishotellet – så börjar en nästan utomjordisk känsla att infinna sig.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi – eller The Ice Hotel som hotellet brukar kallas också – anläggs varje vinter vid Torne älvs strand och ut över isen i Jukkasjärvi och är världens största isbyggnad. Hotellet, som är drygt 5 500 kvadratmeter stort, är helt och hållet byggt av snö och is från Torne älv. Varje rum i hotellet är unikt och byggnadens arkitektur ändras varje år eftersom det byggs om från grunden varje år. När Ishotellet står färdigbyggt i december har det plats för 100 gäster. Det existerar endast mellan december och april. När våren kommer så smälter allting bort och återvänder som vatten till Torne älv. Det finns ett flertal domumentärer om Ishotellet i Jukkasjärvi som man kan ta del av genom att besöka Discovery Channel och National Geographic på nätet. Mer information om Ishotellet i Jukkasjärvi får ni på hotellets egen hemsida.

En klassresa till Ishotellet i Jukkasjärvi bjuder på massor av spännande äventyr. Eller vad sägs om skoterutflykter på jakt efter norrskenet där hotellets utbildade guider under turens gång berättar om det mytomspunna himlafenomenet? Det finns massor av konstverk i form av vackra statyer tillverkade helt i is att beundra här. Åk hundspann genom det frusna landskapet. När ni kommer till Jukkasjärvi så kommer ni också till Sápmi, som samerna själva kallar sitt land. Ni kan välja mellan flera samiska kulturella upplevelser under er klassresa till Ishotellet.

För att tjäna pengar till er klassresa till Ishotellet i Jukkasjärvi så kontaktar ni oss på Delikatesskungen så ska vi berätta om vårt oslagbara koncept.