Åk på klassresa till Barnens ö

Klassresa till Barnens ö. Barnens ö är ett drygt 650 hektar stort område som ligger på Väddö i den norra delen av Stockholms skärgård. Området gränsar i öster till Ålands hav och i väster till Bagghusfjärden. Detta är i sanning historisk mark för generationer av barn och ungdomar från Stockholm som har tillbringat sina somrar här under de barnkolonier som varit förlagda till Barnens ö. 2012 firade Barnens ö 100-årsjubileum eftersom den allra första barnkolonin arrangerades här år 1912. I dag finns det ungefär 20 barnkolonigårdar på Barnens ö.

Förutom de klassiska barnkolonierna – som i alla tider har varit inriktade på att ge barn vars föräldrar saknat ekonomiska medel en möjlighet att vistas på sommarkollo på Barnens ö under en eller ett par veckor av sommarlovet – så driver man även en verksamhet året runt där man inriktar sig på konferensverksamhet och stuguthyrning. Numera kan man även åka på klassresa till Barnens ö där massor av spännande äventyr och hisnande överraskningar väntar på er.

Barnens ö

En klassresa till Barnens ö mitt i den vackra skärgården i norra Roslagen kommer garanterat att bli ett minne för livet för er allihop. På Barnens ö går konceptet för skolresor och klassresor under namnet Adventura, ett ord som härleds ur det engelska namnet för äventyr – Adventure. Äventyret på Barnens ö väntar på er!

Adventura har sedan 2008 anordnat skolresor och teambuilding för skolklasser och andra barn- och ungdomsgrupper. Här får barnen och ungdomarna vara med om grymt roliga aktiviteter och därmed stärka klassen som grupp, med hjälp av olika spännande utmaningar och äventyr. Ni kommer garanterat att växa som grupp och vi-känslan kommer att stärkas med flera snäpp under er vistelse på Barnens ö.

Det finns två olika paket att välja mellan; 2-dagars eller 3-dagars. Ni bestämmer själva vad som passar er skola och era elever allra bäst. Aktiviteter, mat och boende är redan ordnat när ni anländer till denna skärgårdsidyll. Maximalt kan 4 klasser vistas samtidigt på Barnens ö. Här finns boende och kökskapacitet för fyra gårdar, med cirka 40 sängplatser var. Till Barnens ö åker man med SL-buss och resan tar cirka 2 timmar.

Om man ska ge sig iväg på en skolresa eller klassresa – vare sig det är till Barnens ö eller någon annanstans – så vill det till att man kan finansiera sitt äventyr. Om ni behöver tjäna pengar till er klassresa så ska ni kontakta oss på Delikatesskungen.