Klassresa till Gotland del 2

Gotland är en helt otrolig ö som passar helt perfekt att besöka om man ska åka iväg på en klassresa eller skolresa. Alla som någon gång har besökt Gotland kan intyga hur spännande och roligt och innehållsrikt det är att åka dit tillsammans med klassen eller gruppen som man tillhör. För grejen med en sådan resa är att man inte bara får vara med om en massa härliga och tokiga och skojiga upplevelser och äventyr tillsammans. Även gemenskapen inom klassen eller gruppen stärks flera snäpp och resan blir på så sätt ett minne för livet. Gotland har massor att erbjuda er och ni kommer inte att ångra en sekund av er klassresa eller skolresa om ni åker dit. Varför inte förlägga en lägerskola till någon av alla de lägergårdar som finns på den gröna ön i Östersjöns mitt?

För er som funderar på att åka på klassresa till Gotland men som aldrig har varit där tidigare så ska vi bjuda på en handfull av värdefulla tips på upplevelser och äventyr som ni kan få vara med om på er klassresa eller skolresa. Häng med nu så ska ni få veta vad man kan göra på Gotland. Men kom ihåg att detta bara är ett litet axplock av upplevelser. Ni får veta mer genom att kolla på nätet eller genom att ta kontakt med en resebyrå av något slag.

1) Många åker till Gotland under senvår eller sommar och då är badsäsongen redan i full gång. Missa inte att besöka någon av Gotlands underbara sandstränder.

2) Cykla upp till Fårö. Med sina underbara sandstränder, en säregen natur och de ståtliga raukfälten så är Fårö ett av Gotlands mest besökta och omtalade besöksmål. Det är som att komma till en annan värld när man rullar av färjan från Fårösund.

3) Häng med på en guidad rundtur i Visby. Besök någon av stadens många medeltida ruiner och klättra upp i ett av de gamla försvarstornen i ringmuren.

4) Museet Fornsalen, den tekniska utställningen Fenomenalen, strandpromenaden utmed havet, grillkvällar, underbart vackra solnedgångar, Hoburgsgubben längst ned på Gotlands sydspets, alla härliga ängen… Ja, Gotland har som synes hur mycket som helst att erbjuda er. Det fina i kråksången är att vi på Delikatesskungen kan hjälpa er att fylla på er klasskassa. Sälj vår salami och tjäna pengar till er klassresa.

Cykla på Gotland