Åk på klassresa till Boda Borg

Tra glada barn

Att åka på skolresa är alltid spännande och något att se fram emot under lång tid innan det äntligen är dags att ge sig iväg. En Boda Borg-klassresa kanske kan vara något? Många klassresor går till London, Paris eller någon annan europeisk storstad. Visst lockar Big Ben, Madame Tussauds Vaxkabinett, Eiffeltornet och EuroDisney, men man behöver inte resa så långt för en spännande skolresa. Svenska Boda Borg har varit målet för många roliga och äventyrliga klassresor. Ta er dit med hjälp av DelikatessKungen som i över 30 år tagit uppgiften att hjälpa klasser att tjäna pengar till sin drömresa.

Vad är Boda Borg?

Boda Borg är från början ett svenskt koncept även om företaget idag drivs från USA. En Boda Borg-anläggning är i grunden ett slags äventyrshus där ni ställs inför utmaningar ni måste klara för att komma vidare i spelet, men med tiden har möjligheterna utökats till att omfatta utmaningar både utomhus uppe i luften och ute på vatten.

Det startade i Torpshammar i Medelpad där det första Boda Borg stod klart 1995. Idag finns Boda Borg på sju svenska orter, från Karlskrona i söder till Skellefteå i norr, men också i Boston, Zürich samt Lough Key på Irland. Alla anläggningar är olika, med sina specialiteter, även om alla följer det ursprungliga konceptet, att genom utmaningar – eller ”questar” som Boda Borg kallar det – inspirerade från dataspelens och filmens värld, leka och tävla både fysiskt och mentalt.

Boda Borg

Hur är en klassresa till Boda Borg upplagd?

Väljer er klass att åka på klassresa till någon av landets Boda Borg-anläggningar finns flera upplägg beroende på vilket slags äventyr ni föredrar. Här finns allt från klätterväggar och andra fysiska utmaningar till actionfyllda vattensportäventyr och kluriga samarbetsövningar. Det finns färdiga paket på en heldag, men också två- och tredagspaket med övernattningar och tillhörande spökvandring. Ni kan också lägga till aktiviteter utifrån era egna önskemål, mot en tilläggsavgift. För även om en utflykt till Boda Borg inte är den dyraste skolresan man kan företa sig kommer det att kosta en slant, det är ofrånkomligt.

Hur kan ni tjäna pengar till er Boda Borg-klassresa?

Om klasskassan inte är fylld till brädden kan ni tjäna pengar till klassresan genom att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen. Exempel på produkter ni kan sälja via DelikatessKungen är salami, cheddarost och chokladpraliner. De dyraste Boda Borg-paketen, på tre dagar med två övernattningar, kostar drygt 2 000 kr per person. Kanske har ni redan samlat ihop en del pengar till klasskassan eller är ni ute i god tid så att ni hinner med flera försäljningsperioder? Om inte, så behöver ni sälja runt 30 produkter var för att tjäna ihop till det dyraste Boda Borg-paketet. Ett endagsäventyr däremot kräver bara 6–7 sålda produkter per elev.

Allt hänger på hur mycket tid ni vill lägga på att sälja. Enklast är kanske att starta en försäljning och inte bestämma er förrän ni ser hur kul det är och hur lätt det går. Ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen är också ett slags äventyr. Kanske slutar det med att ni åker till Boda Borg i Boston och ändå får pengar över.

Starta en försäljning