Delikatesskungen sponsrar MinStoraDag

Visste du att du och din skolklass, förening eller idrottsklubb är med och stöttar stiftelsen MinStoraDag när ni säljer Delikatesskungens goda salami? Jo, det är säkert. Det är inte bara er egen klasskassa eller lagkassa som blir glad när ni säljer salami. Delikatesskungen är nämligen med och sponsrar stiftelsen MinStoraDag så att denna organisation kan fortsätta med sitt viktiga och värdefulla arbete. Vad är då MinStoraDag och vad är det man gör som är så viktigt? Ja, för den som kanske aldrig tidigare har kommit i kontakt med stiftelsen MinStoraDag och kanske aldrig ens har hört talas om den så kan det kanske vara på sin plats med en liten presentation.Så här presenterar man sig på sin egen hemsida:

MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.

I barns fantasi kan allting hända. Att sjunga med sin idol, att simma med delfiner, att träffa en fotbollsspelare, att åka på semester med sin familj eller att få bjuda vänner på kalas är bara några exempel på önskedrömmar som under åren blivit förverkligade tack vare MinStoraDags verksamhet.

Varje år genomförs ett hundratals Stora Dagar. Dessutom arrangeras minst lika många gruppaktiviteter såsom konsertbesök, sjukhuscaféer och ungdomsläger så att över tusen barn per år får ett välbehövligt avbrott i sin sjukhusvistelse.

Stiftelsen MinStoraDag, som grundades år 2000 på initiativ av Claire Rosvall, samarbetar med samtliga Universitetssjukhus i landet samt med samtliga barn- och ungdomskliniker. Det är läkarna som identifierar vilka barn som ska få en dröm uppfylld.

Verksamheten är uppbyggd på frivillig och volontär basis. Idag finns över 300 volontärer spridda över landet som med stort hjärta och varmt engagemang ger av sin tid och kunskap. Stiftelsen drivs med hjälp av bidrag från stiftelser, företag och privatpersoner och har ett 90-konto övervakat av Svensk Insamlingskontroll.

Stiftelsens beskyddare är H.K.H. Prinsessan Madeleine och trogna ambassadörer är Martin Timell, Tobbe Blom, Johan Ernst Nilson och Amy Diamond.”

Vi på Delikatesskungen är mycket stolta och glada över att få vara med och stötta MinStoraDag som sponsor så att deras viktiga arbete kan fortsätta med oförminskad styrka.

Min Stora Dag