Åk på Katrineholm Handboll Cup

I april varje år arrangerar Katrineholms AIK en handbollsturnering för ungdomar mellan 10 och 15 år kallad Katrineholm Handboll Cup. Preliminära datum för 2015 är helgen 18-19 april.

Huvudhallen är Duveholmshallen i Katrineholm och från den är det max två kilometer till/från de andra hallarna och de olika boendena, så allt går att nå till fots, men det går också bussar hela dagarna för dem som inte orkar gå en meter vid sidan av handbollsplanen.

Regelverket som används är i stort sett Svenska Handbollförbundets. Samtliga matcher spelas i 2×15 minuter. Först ett gruppspel med 4-6 lag. De två bästa lagen går vidare till A-slutspel, övriga till B-slutspel. Slutspelen spelas i cupform och om resultatet är oavgjort vid full tid tillämpas fem minuter sudden death och därefter straffkast. Alla lag garanteras minst fyra matcher.

Men livet består ju inte bara av handboll. I samband med Katrineholm Handboll Cup arrangeras en hel del kringaktiviteter. På fredagskvällen blir det disco, för att nämna ett populärt exempel. T-shirts med cupmotiv säljs och den som vill kan dessutom välja extratryck i form av namn och/eller siffra för att skapa sig en personlig minneströja från turneringen. Deltagarna i cupen får extrapris på Duveholmshallens äventyrsbad och bowling/discobowling om man har energi över till andra sportaktiviteter.

I cafeterian i samma hall finns godis, dricka, korv och smörgåsar att köpa under helgen. Det gäller även de andra hallarna, men där ”kan utbudet vara något mindre”, enligt arrangören. Får man i sig något mer går det att beställa riktig mat också, frukost, lunch och middag (med specialkost för allergiker, vegetarianer och andra med särskilda matbehov). Samma sak med nattlogi, en eller två nätter i skolsal eller i 2-5-bäddsrum på hotell. Allt hänger på vilket gästkortsalternativ man väljer, olika pris för olika antal måltider och hotellnätter/sovrumsstandard.

Och apropå pengar, denna eviga källa till glädje och bekymmer, behövs det ju alltid en del av den varan för att åka iväg på tävling. Resa, startavgift, måltider och boende är svårt att komma ifrån. Ett sätt att spara ihop de pengar som behövs är genom att laget vid sidan av handbollen ägnar sig åt försäljning av Delikatesskungens produkter. Det är roligt och lärorikt på ett helt annat sätt. Genom att klicka på den här länken får ni veta mer!